Rize Sağlık Kenti Oldu

Rize Sağlık Kenti Oldu

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize'nin sağlık ve eğitim alanında önemli yatırımlar aldığını söyledi.

Hacımüftüoğlu, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, Rize'de görevinde ikinci yılını doldurduğunu belirterek, "Trabzon'da doğup büyüyen bir valiyim. Ancak Rize aşığı bir insan olduğumu da belirtmek isterim" dedi.

Rize'nin sağlık merkezi olma yolunda büyük aşamalar kaydettiğini vurgulayan Hacımüftüoğlu, şöyle devam etti:

"Kısa süre önce hizmete giren 400 yatak kapasiteli Rize Devlet Hastanesi ve 150 yatak kapasiteli Kaçkar Devlet Hastanesi ile ilimiz, sağlık alanında sadece kendi kendine yeten bir il konumunda değil, çevre illerden hastaların geldiği bir il haline de geldi. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mayıs'taki Hopa mitinginde meydana gelen olaylarda ağır yaralanan Başbakanlık Koruma Müdürlüğünde görevli polis memuru, başına isabet eden taş sonucu ağır yaralanmış, Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedaviye alınmıştı. Hastaneye getirildiğinde durumu çok ağır olan polis memurumuz, hastanedeki sağlık personellerinin üstün gayretleri sonucunda sağlığına kavuşturulmuş ve taburcu edilmişti. Bu durum, sağlık hizmetlerinde yapılan modern hastaneler ve o hastanelerdeki oldukça deneyimli sağlık personelinin bu tür olaylarda ne denli başarılı olduğunu gösteriyor."

Şu anda Rize Üniversitesi Tıp Fakültesinin tüm kontenjanlarının dolu olduğunu anlatan Hacımüftüoğlu, "Burada eğitim gören öğrencilerimiz, ilimizin hastanelerinde önemli roller üstlenecek. Ayrıca onkoloji hastanesi inşaatı da devam ediyor. Onkoloji hastanesinin hizmete girmesiyle kanser hastalıklarında halkımıza en iyi hizmet sunulacaktır. Kısaca Rize, sağlık alanında önemli yatırımlar aldı. Dolayısıyla ilimiz artık bir sağlık kenti oldu diyebiliriz" diye konuştu.

Vali Hacımüftüoğlu, Rize'nin son yıllarda eğitim konusunda başarısız bir dönem yaşandığının konuşulduğunu, ancak göreve geldiği dönemde eğitimdeki durum ile şu anki durum arasında gözle görülür bir fark olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Eğitimle ilgili ilimizin başarısız olduğu yönündeki söylentiler kısmi olarak doğru olabilir. İlimizde sağlık alanında olduğu gibi eğitim alanında da büyük yatırımlar yapıldı. Rize'de göreve başladığımda eğitimde iller sıralamasında 70'inci sıralardaydık. Bugün baktığımızda 30'lu sıralardayız. İlimizdeki eğitim çıtasını her geçen gün yükseltmek için gece gündüz çalışıyoruz. Eğitimde başarılı olmak için veliye, okul idarecilerine ve öğretmenlere yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Geçen eğitim öğretim yılında 22 bin veliye yönelik, velisi olduğu öğrenci ile ilgilenmesi konusunda bilgilendirme seminerleri yaptık. Rize'de 70 bin civarında öğrenci olduğunu düşünürsek, ilimizdeki velilerin önemli bölümüne ulaştığımızı söyleyebiliriz. Hedefimiz bu eğitim ve öğretim yılı sonuna kadar velilere ulaşarak onları bilgilendirmek. Velilerin yanında okul idarecileri ve öğretmenlerimizle de bir araya gelerek eğitim konusunda neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişi yapıyoruz."

Hacımüftüoğlu, Rize Üniversitesinin öğrenci sayısının 13 bine ulaştığını anlatarak, üniversitenin Rize'ye katkısının ilerleyen yıllarda daha iyi anlaşılacağını, üniversitenin 20 bin öğrenciye ulaştığında Rize'deki değişimin daha iyi görülebileceğini kaydetti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.