Rize, U20 Dünya Şampiyonası İçin İddialı

Rize, U20 Dünya Şampiyonası İçin İddialı

2013 U20 Dünya Şampiyonası için FIFA yetkilileri tarafından incelenen Rize Yeni Şehir Stadı`nın adaylar arasında iddialı olduğu belirtildi.

FIFA yetkilileri tarafından, 2013 yılında düzenlenecek olan 20 Yaş Altı Dünya Şampiyonası`na ev sahipliği yapacak Türkiye`nin adaylık dosyasında yer alan iller içerisinde bulunan Rize`deki Yeni Şehir Stadında incelemelerde bulunmasının ardından bir açıklama yapan Çaykur Rizespor Kulüp, FIFA heyetinin Rize Yeni Şehir Stadı ile ilgili ilk izlenimlerinin olumlu olduğunu belirtti.

Freddy Adu transferinin ardından bir kez daha spor dünyasının gözünün Rize`de olacağının ifade edildiği Çaykur Rizespor Kulübünden yapılan yazılı açıklamada; "Başkanımız ve yönetim kurulumuzla birlikte şirket ortaklarımız, 2,5 yıl boyunca Rizespor’un başarı için Rize halkından güç alan sosyal projesiyle Türkiye’ye yapılan gelmiş geçmiş en büyük ve önemli spor faaliyetinin bir ayağını Rizemize getirmeyi başarmıştır.

Kurumsallaşma adına birçok rakibini geride bırakarak kulüp lisans sistemi ile UEFA’nin gözüne girmeyi başaran Rize, şimdi de gelecek dünya kupasının yıldızlarının yetiştiği FIFA U20 Dünya Kupasını Rize’ye getirecek." ifadelerine yer verildi.

Şimdilik en büyük hedefin Süper Lig`e çıkıp başarılı olmak olduğunun ve yapılan bütün faaliyetlerin meyvelerinin zamanla gün yüzüne çıkmasının onur verici olduğununun ifade edildiği açıklamada; "Çaykur Rizespor’un UEFA Kulüp Lisansı alması ve Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Rizeli olduğu için organizasyona destek için Rize Yeni Şehir Stadındaki maçlardan birine gelme ihtimali incelemeler sonunda yapılan toplantıda ayrıca vurgulandı.

Rize Yeni Şehir Stadı uluslararası müsabakaların oynanabilmesi açısından büyük bir avantaj oluşturacaktır. Rize ve Trabzon bu organizasyonu birlikte yapmayı planlıyor. Heyetin ilk izlenimleri çok olumlu." ifadeleri kullanıldı.

Müsabakaların Eurosport kanalıyla canlı yayınlanacağı ve bunun Rize’nin tanıtımda büyük bir hamle olacağı belirtilen açıklamada; "Toplam 52 maçta 750.000 seyircinin stadyumlara gelmesi öngörülürken, 11 maçın ise Rize-Trabzon bölgesinde oynanması öngörülüyor." denildi.

FIFA heyeti, 2013`de yapılacak olan U20 Dünya Şampiyonası için, Rize ve Trabzon `un yanı sıra Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Manisa ve Şanlıurfa`da da incelemeler gerçekleştirecek.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.