Rize Üniversitesinin İsmi Değişiyor !

Rize Üniversitesinin İsmi Değişiyor !

Ak Parti Çayeli İlçe Başkanlığı 4. Olağan kongresinde konuşan Rize milletvekili Hasan Karal; Rize Üniversite’sinin isminin değiştirilerek Recep Tayyip Erdoğan üniversitesi olacağını belirtti.

Rize Üniversitesi’ni geliştirmek ve ülkenin sayılı üniversiteleri arasına sokmak için bütün çalışmaları yaptıklarını belirten Karal “Rize Üniversitemize iki fakülte kazandırdık. Bunlar Mühendislik fakültesi ile Diş Hekimliği fakültesidir. Paketleme binasının yerini de Diş hekimliği fakültesi ve yeni rektörlük binasına tahsis ettik" dedi.
 
ÇAYELİ EĞİTİM FAKÜLTESİ’NE 60 TRİLYON

Çayeli Eğitim fakültesi’nin bütün bölümlerini açarak öğrenci sayısını arttırmak istediklerini belirten Karal, Türkiye’de hiçbir üniversiteye ayrılmayan bir ödenek olan 60 trilyon gibi bir paranında Çayeli eğitim fakültesi’ne aktarılması için çalışmalara başladıklarını belirtti.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ

Rize Üniversitesi’nin isminin değişmesi için gerekli kanun teklifini en kısa sürede meclise sunacaklarını belirten Hasan Karal “Nasıl ki Süleyman Demirel üniversitesi varsa, Celal Bayar üniversitesi varsa Rize Üniversitesinin de ismi Recep Tayyip Erdoğan üniversitesi olarak değişecektir” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.