Rize'de 116 Kişi İş Sahibi Oldu

Rize'de 116 Kişi İş Sahibi Oldu

Türk Telekom iştiraklerinden olan Assistt Rehberlik ve Müşteri İlişkileri tarafından Rize’de oluşturulan İletişim Merkezi’nde görevlendirilecek 100 asistan kura ile belirlendi.

Seçim öncesinde İletişim Merkezi’nde bin kişi görevlendirileceği açıklanarak çalışmak isteyenlerden başvurular alınmaya başlanılmıştı. 5 bin’e yakın başvuru yapılınca başvuruda bulunanlar mülakata alınarak sınava tabi tutuldu. Ardından kurulacak iletişim merkezinde bin değil 100 kişi alınacağı duyuruldu. Baraj puan olan 80’i aşan binlerce kişi tekrar ikinci bir mülakata alandı. Bu mülakatta iş başvurusunda bulunanlar elenerek sayıları 500’e indirildi.

 Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde 500 kişi arasında işe alınacak 100 kişinin tespiti için kura çekimi yapıldı. Noter huzurunda yapılan kura çekilişine AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Assistt Genel Müdürü Adil Zembat, Türk Telekom Rize İl Müdürü Rüstem Koçak ve iş başvurusunda bulunan yüzlerce kişi katıldı.

Noter önünde yapılan kura çekilişinde ilk kurayı Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu çekti. Ardından sırası ile işe alınacak 100 kişi kura ile belirlendi. Sınavda 100 tam puan alan 16 kişi ise kuraya tabi tutulmadan direk olarak alındı. 100 tam puan alanlarla birlikte toplam 116 kişi işe alınmış oldu.
Kura çekimi sırasında ismi okunan Emre Polat’ın nişanlısı İnci Esin sevinç gözyaşları döktü. Başka bir iş başvurusu için İstanbul’da bulunan Polat’a kazandığını nişanlısı Esin cep telefonu ile bildirdi. Nişanlısının uzun süre iş aradığını, İstanbul’da bir iş başvurusunda olduğu için kuraya gelemediğini belirten Esin, nişanlısının ilk uçakla Rize’ye döneceğini söyledi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.