Rize'de 20 Günde Bin 380 Öğrenciye Trafik Eğitimi

Rize'de 20 Günde Bin 380 Öğrenciye Trafik Eğitimi

Rize Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri, yirmi gün içerisinde okul okul gezerek bin 380 öğrenciye trafik eğitimi verdi.

Rize Emniyet Müdürlüğü tarafından Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında Rize’de okullarda eğitim gören 3-17 yaş aralığındaki çocuklara yönelik Çocuklar İçin Trafik Eğitimi, Trafik Dedektifleri Projesi çerçevesinde trafik bilincinin oluşturulmasına katkı sağlaması amacıyla 20 günlük bir eğitim programı düzenlendi.

Program dahilinde; Ali Metin Kazancı Lisesi, Çay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ekrem Orhon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Hasan Sağır Anadolu Lisesi’nde eğitim gören 9. sınıf öğrencileri ile Ambarlık Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Çay İmam Hatip Ortaokulu, Çiftekavak Polis Amca Ortaokulu, Dörtyol Şehit Halil Sadıkoğlu Ortaokulu, Çaykur Ortaokulu ve Çay Ortaokulu’nda eğitim gören 7. sınıf öğrencilerine, "Karşıdan Karşıya Güvenli Geçiş, Emniyet Kemeri Kullanımı ve Okul Servis Araçlarında Dikkat Edilecek Hususlar” konusunda 46 ders saati trafik eğitimi verildi. Eğitimlere bin 380 öğrenci katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.