Rize'de 3. Fotoğrafçılık Kursu Başladı

Rize'de 3. Fotoğrafçılık Kursu Başladı

Rize Fotoğraf Sanatı Derneği (RİFSAD) 3. Dönem Fotoğraf Sanatı Temel Eğitim Kursu başladı.

Rize Fotoğraf Sanatı Derneği (RİFSAD) 3. Dönem Fotoğraf Sanatı Temel Eğitim Kursu dün başladı. Haftada iki gün Salı ve Cuma günleri olmak üzere belirlenen kursun beklenenin üzerinde bir katılımla gerçekleştirilen ilk dersine Rize İl Özel İdaresi Genel Sekreteri / Pazar Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve Rize Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hasan Velioğlu kursiyer olarak katılanlar arasında yer aldı.

Rifsad yönetim kurulu başkanı Emin Kanbur’un açılış konuşmasıyla başlayan kursun ilk dersi Rize Ticaret Odası Meclis salonunda gerçekleştirildi. Geçen dönemlere oranla daha yoğun bir katılım olduğunu belirten başkan Kanbur, eğitmenlere, katılımcılara, kursiyerlere ve destek veren herkese Rifsad olarak teşekkür ettiklerini vurguladı.


Emin Kanbur, yaptığı açılış konuşmasında Rifsad hakkında bilgilendirmelerde bulunurken eğitmenler ve gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi verdi. Fotoğraf sanatının yaygınlaşmasına yönelik irdelemede bulunan başkan Kanbur; “3. Yılında olan derneğimiz gerçekleştirdiği faaliyetlerde Rize’de fotoğraf denince akla gelen ve fotoğraf için örnek teşkil edecek işlere imza atan bir hale gelmiştir. Başlangıçta bir hobi niteliğinde olan fotoğraf çekme faaliyetinin zamanla daha derinlemesine incelenmesi gerektiğini düşündük ve Rize’de fotoğrafla ilgilenenler için bu sanatın temel eğitim kursunu açmaya karar verdik.” şeklinde konuştu.


Şehrin her kesiminden katılımın olduğu kursun ilk dersi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Reşat Sümerkan’ın “Fotoğraf Tarihi”, “gölgeler” adlı fotoğraf slayt destekli bilgilendirme ile gerçekleşti. Slayt’ın ardından kürsüye gelen Sümerkan, organize edilen kursa gerçekleştirilen katılımı değerlendirirken “Buradaki kalabalık kürsüde olan herkesi mutlu eden bir kalabalıktır. Biz Trabzon’da bu katılımı bir sene sonunda oluşturamadık. Fotoğraf Sanatı ve ilgilileri adına öncelikle Rifsad’a ve siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.


Fotoğraf sanatının temel eğitimini içeren kurs 02 Aralık Cuma gününe kadar devam edecek ve kursun bütün dersleri Rize Ticaret Odası Meclis Salonunda gerçekleştirilecek.  Kurs sonunda bütün katılımcılara fotoğraf sanatı temel eğitimi başlıklı bir sertifika verilecek.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.