Rize'de 400 İşyerini Su Bastı

Rize'de 400 İşyerini Su Bastı

Rize'de, sağanak yağış sonrası oluşan sel ve heyelanın maddi boyutu büyüyor.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, sel sonrası tahrip olan kaldırım ve yolların maliyetinin 10 milyon TL üzerinde olduğunu belirterek Karadeniz Sahil Yolu'nun dezavantaj olduğunu söyledi. Afetin boyutunun çok büyük olduğunu belirten Bakırcı, "Gündoğdu afetinin 50 misli diyebiliriz. 400'e yakın işyerini su bastı. Bu işyerlerinin depoları sularla kaplı. Bu suların boşaltılması ve balçıkların temizlenmesi günlerce sürebilir" dedi.




En son 60 yıl önce böyle bir afet yaşandığını anlatan Bakırcı, şöyle konuştu: "İlimizde, üzeri kapatılan dereler var. Bu derelerin üzerleri uygun bir şekilde açılması için ilgili makamlarla görüşüldü. Bunu yapmak Rize Belediyesi'nin imkanları dahilinde değil.

Burada en büyük dezavantajımız Karadeniz Sahil Yolu. Dere sel sularının önünde bent oldu. Sular, denize boşalamayınca şehir içi sular altında kaldı. Hasar tespit çalışmaları başladı. Ama tahmin ediyorum ki bozulan kaldırım ve yolların belediyemize maliyeti 10 milyon TL'nin üzerinde olacak."

Sel sonrası temizlik çalışmaları başladı. İşyerlerinde temizlik çalışmalarına başlanırken, esnaf maddi zararlarının büyük olduğunu belirtti. Sel sonrası mağdur olduklarını belirten esnaf, devletten yardım talebinde bulundu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.