Rize'de bir kişi vurularak öldürüldü

Rize'de bir kişi vurularak öldürüldü

Rize’de meydana gelen silahlı kavgada bir kişi vurularak öldürüldü.

Olay bugün öğlen saatlerinde Portakallık Mahallesi’ndeki Portakallık Camii önündeki mezarlıkta meydana geldi.

İddiaya göre Gürcistan’daki işyerini kapatıp bir süre önce Rize’ye dönen Ömer Kandemir, kendisi gibi Gürcistan’da iş yapan Z.E. ile evinin önünde tartıştı. Tartışmanın ardından tarafların araya girmesi ile ikili evin önünden ayrıldı.

Bugün Cuma namazına gitmek üzere mezarlıktaki patika yoldan geçen Ömer Kandemir, bu sırada kendisini beklediği öğrenilen Z.E.’nin tabancasından çıkan kurşunların hedefi oldu. Vücuduna 6 kurşun isabet eden ve ağır yaralanan Kandemir, çevredeki vatandaşlar tarafından Rize Üniversitesi (RÜ) Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kandemir, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Kandemir’in evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi.

POLİSLE SALDIRGAN ARASINDA KOVALAMACA YAŞANDI

Olaydan sonra DR 542 Gürcistan plaka otomobille olay yerinden kaçan Z.E., görgü tanıklarının plakayı bildirmesi üzerine polis tarafından takibe alındı.

Gündoğdu Beldesi’nden itibaren polisin yakın takibe aldığı araç için Çayeli İlçesi’nde Karadeniz Sahil Yolu ulaşıma kapatıldı. Z.E.’nin kullandığın araç polis barikatını görünce yan yola girerek madenli Beldesi’ne doğru hareket etti. Polis araçlarının kovaladığı araç daha sonra bir köy yoluna girerek gözden kayboldu.

Çok sayıda takviye polis ve Jandarma ekibinin sevk edildiği bölge kuşatma altına alındı.

SARP SINIRINDA YAKALANDI

Rize`de bugün gerçekleştirilen cinayette Ömer Kandemir`i silahla vurarak öldürdüğü iddiasıyla polis tarafından kaçtığı otomobille takibe alınan ve Çayeli İlçesi kırsalında bir ara gözden kaybolan Zekeriya E. Gürcistan`a kaçmak isterken Sarp Sınır Kapısı`nda yakalandı.

Rize polisinin seferberlik ilan ettiği olay sonmrasıo zanlı yurt dışına çıkamadan yakalanmış oldu.Zanlı`nın Rize Emniyet Müdürlüğü Asayiş şube ekiplerince gözaltına alındığı ve sorgulanmak üzere Rize`ye getirildiği öğrenildi.

SORGUYA ALINDI

Zekeriya E., Rize Asayiş Şube Müdürlüğünde cinayet masası ekiplerince sorguya alındı.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.