Rize'de Bu Kez Dere Islahını Protesto Ettiler

Rize'de Bu Kez Dere Islahını Protesto Ettiler

Rize’de Hidroelektrik Santralleri (HES) karşıtı eylemleri ile tanınan Derelerin Kardeşliği Platformu’na (REKAP) bağlı Fındıklı Derelerini Koruma Platformu üyeleri, Arılı Deresi üzerinde yapılan dere ıslah çalışmalarının çevreye zarar verdiği gerekçesi ile protesto etti.

Köy meydanında toplanan protestocular inşaatın yapıldığı bölgeye yürüdüler. Burada bir basın açıklaması yaptılar. Atilla Kadıoğlu tarafından okunan basın açıklamasında “Şu gördüğünüz Arılı Deresi’ne ne oldu? Hangi niyet ve ihtiyaçtan kaynaklandığını bilmediğimiz bir proje daha karşımızda. Daha doğrusu proje değil bir baskın hareketi. Beton perde duvarlar, geceli gündüzlü çalışılarak kanalize edilmektedir. Bu projenin başı sonu olmamakla beraber köylü ile dere arasına Çin Seddi örülmektedir. Bu inşaat doğamızla beraber bizimde psikolojimizi bozmaktadır” denildi.
Basın açıklamasının ardından şantiye önünde sloganlar atıldı. İş makinelerinin geçiş yapacağı yol trafiğe kapatıldı. Protestocular yol üzerinde tulum eşliğinde horon oynadı. Bir grup genç, inşaat çalışması için kapatılan dereye girip derenin önünü kapatan taşları alarak suyun önünü açtılar.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.