Rize'de Demokratik Anayasa Paneli

Rize'de Demokratik Anayasa Paneli

Rize'nin Güneysu İlçesi'nde, Güneysu Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneğince "Yedi Nefes Tek Ses" başlığıyla düzenlenecek

"Yeni Demokratik Anayasa Paneli" kapsamında açık hava toplantısı yapıldı.

Güneysu Merkez Camisinin bahçesinde düzenlenen toplantıya AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ile ülke genelinden Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Aygün, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de tartışılan çok önemli bir konuda konferans düzenlediklerini belirterek, "İlk defa halkın iradesi ile bir anayasa yapılacak. Böyle bir konunun Güneysu'da tartışılmasından kıvanç duyuyorum" dedi.

Hasan Karal ise, Anayasa Değişikliği ile ilgili ilk değerlendirmenin Güneysu'da yapılacak olmasından dolayı mutlu olduğu dile getirerek, yapılacak panelin anayasa çalışmalarına ışık tutacağına inandığını söyledi.

Metin Külünk de, Türkiye'nin Orta Doğu ve Afrika'nın umudu haline geldiğini kaydederek, "Başbakanımız Orta Doğu ve Afrika ülkelerine yaptığı gezilerde büyük ilgi gördü. Dünyanın umudu artık Türkiye ve Başbakanımızdır. Böyle bir ortamda ilçemizde düzenlenen anayasa ile ilgili konferansın çok önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Milletvekilleri ile diğer katılımcılar, daha sonra ilçedeki bazı kurumlar ile ÇAYKUR'a ait çay fabrikalarında incelemelerde bulundular.

İlçede yarın Güneysu Öğretmenevinde düzenlenecek "Yeni Demokratik Anayasa Paneli"ne milletvekilleri ile bazı üniversitelerden öğretim üyeleri konuşmacı olarak katılacak.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.