Rize'de Duvar Daha Bitmeden Çöktü !

Rize'de Duvar Daha Bitmeden Çöktü !

Rize İkizdere karayolunda birkaç ay önce yapılan taş duvar heyelana dayanamayarak çöktü.

Karayolunun İyidere-İkizdere kısmındın 6 km’sinde meydana gelen olayda can kaybı olmaması şans olarak değerlendirilirken meydana gelen maddi zararı kimin karşılayacağı merak konusu. İyidere-İkizdere duble yol kapsamında 6 ay önce yapılan taş duvarın ilk yağmurda meydana gelen küçük bir heyelanla çökmesi akıllara soru işaretleri bıraktı.

Konu hakkında açıklamada bulunan MHP Rize İl Genel Meclis Üyesi Hasan Kansızoğlu, ‘6 ay önce yapılan duvar çökmemeliydi. Ya duvar sağlam yapılmadı, ya da yapılırken içine yeterli çimento konmadı. Bu iddialar araştırılmalı. Karayolları Bölge Müdürlüğü para vererek yaptırdığı yol ve sanat yapılarına sahip çıkmalı.6 ayda bir duvar çökerse vay halimize. Bu işin kontrolünü kim yaptı onlardan hesap sorulmasını istiyorum. Devletin tek kuruşunun heba olmasını istemiyorum. Yapılan duble yol çalışması bitmeden yolu korumak için yapılan taş duvarın çökmesini anlamak güç. Tüm ilgilileri göreve davet ediyorum.

Yapılan işlerin kontrolü doğru yapılsın. Duvarda çok az çimento kullanıldığı söylentisi dolaşıyor. Bu konuyu yetkililerimiz araştırmalı. Eğer az çimento kullanıldığı iddiası doğru ise yapılan bütün duvarlar yeniden gözden geçirilmelidir. Karayolları Bölge Müdürlüğü zaten İyidere-İkizdere karayoluna hiçte iyi gözle bakmıyor. Hizmete açılmadan yol duvarı çökerse aradan birkaç yıl geçtikten sonra olabilecekleri düşünmek bile istemiyorum. Duvarlar yola taş toprak düşmemesi için yapılıyor. Bu nasıl duvardır ki 6 ay bile dayanamadı. Derhal olay soruşturulmalıdır’ dedi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.