Rize'de İzinsiz Baz İstasyonu Engellendi

Rize'de İzinsiz Baz İstasyonu Engellendi

Rize’nin Fener mahallesinde bir GSM firması tarafından izinsiz olarak kurulmak istenen “aydınlatma direği” görünümündeki baz istasyonu vatandaşlar tarafından engellendi.

Rize’nin Fener Mahallesi’nde bulunan Rize Üniversitesi’nin karşısında gece vakti açılan esrarengiz çukur vatandaşların dikkatini çekti. Vatandaşların yaptığı araştırmada, gece vakti gizlice çukuru açan kişiler aydınlatma direği için çukuru açtıklarını söylediler. Bir gün sonra ise yine gece vakti yaklaşık 50 binanın elektrikleri kesildi.

Yapılan incelemede ise çukur kazılırken enerji hattının kesildiği ortaya çıktı. Durumdan şüphelenen vatandaşlar ÇEAŞ Rize Şubesi ve Rize Belediyesi’ne başvurdular. ÇEAŞ bölgede bir çalışmaları olmadığını belirtirken Rize Belediyesi Yapı Kontrol ekipleri yaptıkları incelemede kazının izinsiz olduğunu tespit ederek çalışmayı durdurdu. Rize Belediyesi tarafından yapılan takipte ise kazıyı, yurt genelinde baz istasyonu kurmak için elinde izni bulunan bir GSM firması tarafından gerçekleştirildiği anlaşıldı. Rize Belediyesi ellerindeki izne rağmen kendilerinden gerekli izinler alınmadığı için çalışmayı durdurdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan mahalle sakinlerinden Sedat Mercan, “Bir sabah uyandık bu çukurla karşılaştık. Gece gizlice kazılmış. Bir gün sonra gece elektriklerimiz kesildi. Sekiz saat elektriksiz kaldık. Araştırdığımızda bize aydınlatma direği dikeceklerini söylediler. Durumdan şüphelendik. ÇEAŞ ve Rize Belediyesi’ne haber verdik. Belediye gelip çalışmayı durdurdu” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.