Rize'de Kurban Bayramı Tedbirleri

Rize'de Kurban Bayramı Tedbirleri

Rize'de Kurban Bayramı nedeniyle bazı önlemler alındığı bildirildi.

Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Kurban Bayramı dolayısıyla Rize İl Kurban Hizmetleri Komisyonunun Vali Yardımcısı Mehmet Türk başkanlığında toplanarak, kurban satılacak ve kesilecek yerleri ve bu doğrultuda alınacak tedbirleri belirlemek amacıyla bir komisyon kararı aldığı belirtildi.

Taşlıdere Mahallesi'nde tır parkı ve bitişiğindeki dolgu alanının kurban satışı için uygun alan olarak görüldüğü ve mevcut yerin kurban satış yeri olarak düzenlendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kişilere tahsis edilen kurban satış yerindeki bölümler insan, çevre sağlığı ve güvenliği ile hayvan hakları gözetilerek etrafı branda ile çevrilecek. Üstü kapalı şekilde olmasına, alıcı satıcı ve diğer insanların ihtiyaçlarını karşılayacak yerler Rize Belediyesince hazırlanacak. Kurban satış yerlerine gelen hayvanların kulak küpeleri ve pasaportları Tarım İl Müdürlüğü elemanlarınca incelenecek. Hastalıklı ve kurbana uygun olmayan hayvanlar Rize Belediyesi asfalt şantiyesi yanında belediye ekiplerince kontrol altında tutulacaktır.

Merkez ilçede kurban kesim yerleri Rikom'a ait Çiftekavak mevkisindeki mezbahane, Taşlıdere Mahallesi'nde bulunan Rize Belediyesi atölyesi, gerekli şartları taşıyan ve Rize Belediyesince izin verilen yıkama yağlama istasyonları ve buna benzer yerler olacak. Kurban kesiminde tesisten yararlanma ücreti olarak büyükbaş hayvan için 35 lira, küçükbaş hayvan için 10 lira, kesim ücreti de büyükbaş hayvan için 100 lira, küçükbaş hayvan için de 50 lira olacak. Belirlenen yerler dışında anayol ve caddeler üzerinde, kamuya açık alanlardaki park ve bahçelerde kurban kesilmesine ceza uygulanacak."

Açıklamada, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile İl Müftülüğü arasında işbirliği yapılarak, kurban kesim elemanı yetiştirme ve geliştirme kursu düzenlenmesi ve başarılı olanlara bitirme belgesi verilmesinin de kararlaştırıldığı kaydedildi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.