Rize'de Minikler Erozyana Karşı Yürüdü

Rize'de Minikler Erozyana Karşı Yürüdü

Erozyonla Mücadele haftası dolayısıyla Rize'de düzenlenen programda minik öğrenciler Toprağa Saygı Yürüyüşü gerçekleştirdi.

Erozyonla Mücadele haftası dolayısıyla düzenlenen programda konuşan TEMA Vakfı Rize Şubesi Başkanı Nevzat Özer, Türkiye topraklarının yarısının kullanılmaz durumda olduğunu söyledi.

Erozyonla Mücadele Haftası dolayısıyla TEMA Vakfı Rize Şubesi tarafından Atatürk Anıtı önünde bir etkinlik düzenlendi. Rize Vali Yardımcısı Mustafa Türk başta olmak üzere, TEMA gönüllüleri, öğrenciler ve çok sayıda kişinin katıldığı etkinlik TEMA Vakfı Rize Şubesi Başkanı Nevzat Özer’in Atatürk anıtına çelenk sunması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Özer günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmasını yaptı.

Özer konuşmasında ülke topraklarının yarının kullanılmayacak durumda olduğunu belirterek, “Türkiye dünyada en fazla toprak kaybeden ülke. Ülkemiz topraklarının yarısı kullanılmaz durumda. Ülkemizde tarımda kendi kendine yeten ülke olma özelliğini çoktan yitirdi. Ülkemiz 2000 li yılların en stratejik ürünü olan su potansiyeli ve verimli topraklarını kaybediyor. İnsanımız tarihte görülmedik toprak kaymaları, taşkın, sel ve çığ felaketleriyle canını malını kaybediyor. Bu gidişe dur demek zorundayız.” dedi.

Etkinlikte konuşan Rize Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran ise Türkiye topraklarının sadece yüzde 25’inin ormanlarla kaplı olduğunu bu oranın ise sadece yüzde 44’ünün verimli ormanlardan oluştuğunu belirterek, “Medeniyet geliştikçe kaynaklarımızı tükettik. Sahip olduklarımızın bize miras kaldığını düşünmek yanlış olur. Sahip olduklarımız gelecek kuşaklara borcumuzdur. Bu emaneti aldığımız gibi hatta daha da iyi bir şekilde gelecek kuşaklara teslim etmek zorundayız.  Dört mevsimin yaşandığı bir ülkedeyiz. Topraklarımızın tamamı orman olabilir. Bu özelliğe sahip bir ülkede yaşıyoruz. Kutuplarda değiliz, çölün ortasında değiliz. Ancak topraklarımızın sadece yüzde 25.6’sı orman ve bu oranın ise sadece yüzde 44’ü verimli orman” dedi.

Konuşmaların ardından Toprağa Saygı yürüyüşü gerçekleştirildi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.