Rize'de Proje Üssü Okul

Rize'de Proje Üssü Okul

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şehit Dedesi Kemal Mutlu'nun adını taşıyan lise proje birincisi oldu.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın dedesi olan Şehit Kemal Mutlu’nun ismini taşıyan Rize’nin Güneysu ilçesindeki Şehit Kemal Mutlu Anadolu Öğretmen Lisesi’nin, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında hazırladığı dört proje de Ulusal Ajans’tan onay alarak Avrupa Birliği’nden hibe almaya hak kazandı.

Okul tarafından hazırlanan ve onaylanan Comenius Hizmet İçi Eğitim Faaliyeti içirikli Hayat Boyu Öğrenme programı kapsamındaki “Yaşam Tarzı” isimli proje ile karşılıklı ülkelerden ortalama 24 öğrenci Türkiye, Almanya, Polonya ve Slovakya’da toplantılar düzenleyerek bu ülkelerin dinleri ve yaşam şekillerini inceleyecekler.

Konuyla ilgili bilgi veren Okul Müdürü Feridun Ümran Kandil, “Dinlerarası diyaloğun sağlanacağı ‘Yaşam Tarzı’ ismli bu projemiz kabul edildi. İlk toplantı 17-23 Eylül tarihlerinde Almanya’da yapılacak. Bu projeyi Türkiye, Almanya, Polonya ve Slovakya ortak yürüteceğiz. Projede ile amacımız; Türkiye ve Avrupa’daki gençlerin ahlaki çöküşlerine, hedefsizliklerine, karamsarlıklarına, dinden uzaklaşmalarına, ve idealsizliklerine çözüm aranacak. Gençlerin öz güvenlerini, felsefi, psikolojik ve sosyal etkinlikleri geri kazandıracak topluma daha faydalı mutlu bireyler olmalarını sağlamaktır” dedi.

Öte yandan okul tarafından hazırlanıp onaylanan bir diğer proje ise “Zehirli Hançer” projesi. Bu proje ile Litvanya, Romanya, İtalya ve Türkiye’de ortalama 24 öğrenci ve öğretmen karşılıklı ziyaretlerde bulunarak sigara alışkanlığı ve gençleri bu alışkanlıktan uzak tutmanın yolları üzerinde incelemeler yapacak. Okul tarafından hazırlanıp onaylanan bir başka proje ise Comenius Hizmetiçi Eğitim Faaliyetleri kapsamındaki “Hayat Boyu Eğitim” projesi.

Okul tarafından hazırlanan, Ulusal Ajans tarafından onaylanan ancak ortak ülke bulunamadığı için hayata geçirilemeyen bir proje daha var. “Dil asistanlığı” isimli bu proje ise onaylanmasına rağmen ortak ülke bulunamadığı için şimdilik beklemede.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.