Rize'de Sağlıklı Hayat Eğitimi Projesi

Rize'de Sağlıklı Hayat Eğitimi Projesi

Rize Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Hayatboyu Öğrenme Comenius Bölgesel Ortaklık Programı kapsamında hazırladığı "Sağlıklı Hayat Eğitimi" Projesinin kabul edildiği bildirildi.

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, projenin öğrencilere sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak amacıyla 2011-2012 eğitim-öğretim yılında uygulanacağı, proje ortaklarının Romanya'dan Rovinari Kent Konseyi ve bazı okullar olduğu ifade edildi.

Proje kapsamında Rize'de yapılacak pilot uygulama ile ilköğretim okullarında 20 bin öğrenciye ulaşılmasının hedeflendiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Proje ilköğretim okullarında çocuklar için geliştirilen sağlıklı beslenme modülü ile yürütülecektir. 'Yemekte Denge' eğitim programının Türkiye genelinde yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır. Sağlıklı bir gelecek için sağlıklı nesiller yetiştirmeliyiz. Ancak geleceğimizi emanet edeceğimiz gençleri ve çocukları ne derece sağlıklı yetiştirebiliyoruz? Hazır yiyecekle ayaküstü beslenme alışkanlığı, bilgisayar ve televizyon karşısında saatlerce hareketsiz oturmak, zararlı alışkanlıklar ve stres, şeker hastalığından kansere ve ruhsal sorunlara kadar bir çok hastalığa davetiye çıkartmaktadır. Sağlıklı yaşama alışkanlığının olmaması, büyüme ve gelişme yanında okul başarısını da olumsuz etkilemektedir.

Ayrıca, çocukluk ve gençlikte kazanılan yanlış beslenme alışkanlığı, ileri ki dönemlerde de devam ederek yüksek tansiyon, şişmanlık ve kalp hastalıkları için temel risk faktörünü oluşturmaktadır. Unutmayalım ki sağlıklı bireyler, sağlıklı aile ve okul ortamında yetişmektedir."

Açıklamada, proje kapsamında yapılacak başlıca faaliyetlerin öğretmenlere yönelik olarak iletişim ve yabancı dil, ayrıca anne baba, sağlık, beden ve kurumlar arasındaki iyi uygulamaların paylaşılması ile sağlık eğitiminde ailelerin bilincini artırmak ve kurumlar arasında iyi uygulamaların değişimi için öğretmenlerin kapasitelerinin geliştirilmesi üzerine odaklanacağı kaydedildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.