Rize'de sel felaketinin görüntüleri

Rize'de sel felaketinin görüntüleri

Dün sabah saatlerinde başlayan ve şiddetini artırarak devam eden sağanak yağış Rize’de hayatı durma noktasına getirdi.Yaşanan doğal afette 1 kişi yaşamını yitirdi.

Korkunç manzaraların ortaya çıktığı kentte  dereler taştı, yollar göçtü,heyelanlar  sebebiyle evler yıkıldı.Aralıksız süren yağışlar şehir merkezini adeta göle çevirirken mahalle ve sokaklar balçıkla kaplandı.Olası faciaların yaşanmaması için onlarca ev boşaltıldı.Alarma geçen ekipler ise mahsur kalan sayısı 200’ü aşkın vatandaşı kurtardı. Dün gece Kırklartepe Köyü'nde kaybolduğu bildirilen 52 yaşındaki Necihan Aksu'nun cesedi ise, Sivil Savunma ekiplerinin çalışması sonucu sabah erken saatlerde evinin 50 metre ilerisinde toprak altında bulundu.



Bu arada Yukarı Kaplıca Mahallesi ile Kalafatlar Mahallesi'nde heyelan ve dere taşkını sonucu evlerinden çıkıp güvenli olduğu için bir eve toplanan 11 kişi burada mahsur kaldı. Karadan tahliye edilemeyen 11 kişi için bölgeye Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı'nda askeri helikopter istendi.Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu konuyla ilgili açıklama yaparak geçen yıl Güneysu’da yaşanan afetten şu an yaşanan olumsuzluğun ekonomik anlamda daha büyük kayıp olduğunu belirtti.Ekrem Orhon Mahallesi'nde 112 Acil Servis İstasyonu'nun araç parkını basan su nedeniyle 1 ambulans devrildi, 8 ambulans ise balçıkla kaplandı, şehir merkezinde ise  60'ın üzerinde araç balçığa gömüldü. Zemin ve Bodrum katların sular altında kaldığı 100 dolayında iş yeri ise zarar görürken olumsuzluktan büyük ölçüde payını Çaykur  da aldı.Çay Tv haber ekibi de yağışın etkisini hızlandırmasının ardından olumsuzluğun yaşandığı her alana ulaşmaya çalıştı ve korkunç tabloyu kameralara an be an kaydetti.



RESİMLER İÇİN RESMİN ÜSTÜNE TIKLAYIN


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.