Rize'de taşkafa ilgi odağı oldu

Rize'de taşkafa ilgi odağı oldu

Rize'de yol kenarındaki taşkafa ilgi odağı oldu.

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Koçdüzü Yayla'sında insan silüeti görünümündeki kaya parçası meraklı vatandaşların akınına uğradı.

Koçdüzü Yaylası'na araç yolu yapılmasının ardından Demirkapı mevkiinde insana benzeyen kaya parçası fark edilince kısa sürede dikkat çekmeye başladı. Kısa bir sürede taşkafanın ünü "Demirkapı mevkiindeki kaya yamacında gülen ya da ağzı açık insan profili" olduğu şeklinde ilçede yayıldı. Çok sayıda vatandaş hem taşkafa siluetini görmek, hem de fotoğraflamak için bölgeye gidince Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek konu hakkında açıklamada bulundu.



Başkan Melek, "Çamlıhemşin ilçemiz Demirkapı mevkiinde kaya üzerindeki insan silüetli kaya görüntüsü vatandaşlarımız tarafından büyük ilgi çekti. İnsan silüeti kayayı görebilmek için çok sayıda ilçe sakini yayla yoluna çıkarak beraberinde getirdikleri fotoğraf makinalarıyla kaya ile birlikte hatıra fotoğrafı çektiriyor. Önümüzdeki günlerde ilçemize Rize'den ve hatta Rize dışından da çok sayıda vatandaşın Çamlıhemşin İlçemize gelerek Ayder Yaylamızın yanısıra insan silüetli taşkafayı görmek isteyeceğini tahmin ediyorum" dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.