Rize'de Verginin % 88'i Tahsil Edildi

Rize'de Verginin % 88'i Tahsil Edildi

Rize Defterdarı Nurettin Dirican, Rize'de tahakkuk ettirilen verginin yüzde 88'inin tahsil edildiğini söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesi tarafından her hafta düzenlenen, Müstakil Düşünceler Toplantısına katılan Dirican, katılımcılara, Rize'deki yatırımlar, mükellef hakları, yükümlülükleri, değişen veya ertelenen vergi ödemeleri konularında bilgi verdi.

Dirican, 2010 yılının vergi yönünden değerlendirmesini yaparak, ''2010 yılında Rize'de toplam vergi tahakkuku 476 milyon 133 bin 830 lira olarak gerçekleşmiştir. Tahsil edilen tutar ise 418 milyon 226 bin 530 liradır. Rize'de tahakkuk ettirilen verginin yüzde 88'i tahsil edilmiştir. Bu rakam Rize'yi tahsilatta Türkiye genelinde yedinci sıraya taşımıştır'' dedi.

Rize'de geçen ay meydana gelen selden zarar gören 84 mükellefin işlemlerinin yapıldığını ifade eden Dirican, ''Sel felaketinden zarar gören 84 vergi mükellefi başvurarak zarar tespit talebinde bulunmuştur. Bunların 55'inin gerekli inceleme ve tespit işlemleri tamamlanmış, 29 mükellefin ise eksik evrakları tamamlandıktan sonra gerekli işlemler yapılacaktır'' diye konuştu.

Dirican, 24 Eylül tarihinde meydana gelen sel felaketinden dolayı başlatılan mücbir sebep halinin 31 Aralık 2011 tarihinde sona ereceğini, mücbir sebep hali kapsamında verilmesi gereken beyanname ve bildirimlerin 5 Ocak 2012 tarihine kadar verilmesi gerektiğini kaydetti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.