Rize'deki sel'in ardından 1 yıl geçti

Rize'deki sel'in ardından 1 yıl geçti

Rize'de yaşanan sel felaketinin ardından 1 yıl geçti peki verilen sözler tutuldumu?

Perşembe akşamı İftar saatine yakın bir zamanda Gündoğdu’da meydana gelmişti o büyük felaket. Etkisi uzun süren sağanak yağışın ardından meydana gelen sel ve heyelan sonrası 12 kişi hayatını kaybetmiş,7 kişi yaralanmış ve 2 kişi de kaybolmuştu.
Kimi ailesini kimi komşusunu kaybetmişti, kimi ise çevresinde yaşanan anlık gelişmelerden habersiz iftar sofrasındayken ölümün eşiğinden son anda dönmüştü. Büyük tahribatın yaşandığı bölgede hayata tutunmaya çalışanlardan biriydi İsmail ve Sabire Demir çifti.
10 yıldır ikamet ettikleri evlerinin bir bölümü heyelanla birlikte tamamen kopan evin içi ise kullanılamaz hale gelen Sabire Demir yaşadıklarını o gün şu sözlerle özetledi.
Aradan geçen 1 yıla rağmen söz verildiği halde yaraları sarılmayan mahalle sakinleri yaşadıkları mağduriyetle birlikte endişeli. Zira onlar, yetkililerce bölgeye yapılması gereken setlerin ihmali nedeniyle geçmişin tekerrür edeceğinden korkuyor.
Mahalle sakinlerinden Emir Ahmet Demir yaşanacak benzer bir tehlike karşısında vatandaşların savunmasız olduğunu aktardı ve yetkilileri göreve çağırdı.
Heyelanın hemen ardından bölgede konuşlanan Çay haber ekibinin o gün kameralarına yansıyan evlerden biriydi Demir ailesinin oturduğu bina.Her şeyin aynı kaldığı,zamanın sanki geçmediği o evde yaşadığı korkulu dakikaları anlattı bir kez daha Sabire Demir ve  söz verilen yardımları istedi.
Şimdi sizi geçen yıl 26 ağustos’ta 12 kişinin hayatını kaybettiği ,7 kişinin yaralandığı  afet sonrasına götüreceğiz.yaşanan acının adresi belli, afet bölgesi ilan edilen gündoğdu beldesindeyiz. Aradan geçen 1 yılın özetini haberimize taşıyoruz,işte26 ağustos 2010 ve  24 ağustos 2011


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.