Rize'den Bursa'ya kaçak silah gönderdiler

Rize'den Bursa'ya kaçak silah gönderdiler

Bursa'da polis tarafından gerçekleştirilen operasyonda kargo ile Rize'den siparişini verdikleri silahları Bursa'da piyasa sürdükleri iddia edilen 14 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların kendi aralarında yaptıkları konuşmalarda, "Ağabey mobilyalar hazır mı?" diye sordukları ya da "dolap" şifresini kullandıkları belirlendi.
Edinilen bilgiye göre, Rize'den getirilen orijinal silahların Bursa'da piyasaya sürüldüğü ihbarını alan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri harekete geçti. Yaklaşık 5 ay süren teknik takibin ardından, polis dün sabah operasyona start verdi. İnegöl, Bursa merkez ve Rize'de 35 eve yapılan eş zamanlı baskınlarda çete lideri olduğu ileri sürülen S.Y. ile Ş.Y., A.Ç., A.K., A.P., C.B., Ö.A., G.A., M.Y., G.T., İ.S., N.Y., O.A. ve N.B. gözaltına alındı. Zanlıların ev iş
yerlerinde yapılan aramalarda, ruhsatsız oldukları belirlenen 10 adet silahla 400 fişek ele geçirildi.

MOBİLYACININ SİLAH ŞİFRESİ "DOLAPLAR HAZIR MI?"
Bu arada çete lideri olduğu iddia edilen S.Y.'nin İnegöl'de mobilyacılık yaptığı öğrenildi. Çete üyelerinin kargo ile verdikleri silah siparişleri için, "Dolaplar hazır mı?" şifresini kullandıkları öğrenildi. Bazı zanlıların emniyette kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul ettikleri, bazılarının ise, "Gerçek dolaptan bahsediyorduk" dedikleri belirtildi.
Öte yandan zanlıların Bursa merkezde bir pastanede silah alışverişi için buluştukları öğrenildi. Kendilerini takip eden polisi fark etmeyen silah tacirlerinin pasta yiyerek alışveriş yaptıkları ifade edildi. Polisin rutin bir uygulama yapar gibi pastaneye girerek silahı ele geçirdiği bildirilirken, birçoğu silah ticaretinden sabıkalı 14 zanlı adliyeye sevk edildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.