Rizeli Profesör  “Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu” Başkanı oldu…

Rizeli Profesör “Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu” Başkanı oldu…

Rizeli Profesör “Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu” Başkanı oldu…

 Pazar-Suçatı Köyü’nden hemşerimiz Prof.Dr.Serkan TOPALAOĞLU 8 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı  “Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu” üyesi olarak atanmıştı.

Prof.Topaloğlu’nun haricinde Kurul üyeliklerine eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema RAMAZANOĞLU, eski Sağlık Bakanlığı Müsteşarlarından Prof.Necdet ÜNÜVAR, ekranlardan tanıdığımız Prof. İbrahim SARAÇOĞLU, Prof.Zümrüt Begüm ÖGEL, Dr.Ümmü Gülşen ÖZTÜRK ve Zülfiye Füsun KÜMET de atanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı’nda oluşturulan kurullara başkan atamaları yapılmaya başladı. İşte bu kurullardan   “Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu” Başkanlığına hemşerimiz Prof.Dr.Serkan TOPALOĞLU getirildi.

Tüm Türkiye’de sağlık politikalarını belirlemede söz sahibi olan bu kurula hemşerimizin atanması sevinçle karşılandı. Sayın Prof.Serkan TOPALOĞLU’na yeni görevinde başarılar diliyoruz.

 

Serkan TOPALOĞLU kimdir:

Ankara üniversitesi Tıp Fakültesinden 1996 yılında mezun oldu. 2001 yılında Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi Kardiyoloji Kliniğinde uzmanlık eğitimini tamamladı. Doktor Topaloğlu  2007 yılında Doçent, 2012 yılında da Profesörlük unvanı aldı. 2005 yılında Hollanda Maastricht Üniversitesinde Kalp ritm bozuklarının tedavisi konusunda eğitim alan Prof. Dr. Serkan Topaloğlu  halen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ankara Yüksek ihtisas Hastanesinde görev yapmaktadır. Prof. Dr. Serkan Topaloğlu’nun özellikle kalp ritm bozukluklarının tedavisi ile ilgili uluslararası çalışmaları bulunmaktadır.  3 yıl süre ile TÜBİTAK-BİDEP  Yürütme kurulu üyeliği yapan Prof.Dr. Topaloğlu Evli ve 2 çocuk babasıdır. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.