Rize’nin can damarı bu yerde atıyor

Rize’nin can damarı bu yerde atıyor

Rize’de kültür merkezi yanında hizmet veren il ambulans servisi başhekimliği 112 acil komuta kontrol merkezi vatandaşların en hızlı şekilde acil sağlık hizmeti alması için 24 saat esasına göre hizmet veriyor.

12 Adet acil servis istasyonu bulunan Rize’de  32 adet acil yardım ambulansı,  6 tanesi kar paletli ambulans ve 1 tane de snow track  yani kar aracı mevcut  olmakta, 11 doktor 77 tıp teknisyeni 14 paramedik ve 9 sağlık memuru ile hizmetlerini sürdürüyor.

112 Acil sağlık hizmetleri şube müdürü doktor Serhat Talaş hizmetler hakkında bilgiler vererek günlük ortalama 1500 çağrı aldıklarını, bunun yalnızca yüzde 10’luk kısmının vakalardan oluştuğunu söyledi.

Talaş ayrıca il dışı sevklerin de buradan gerçekleştirildiğini dile getirerek bütün ambulansların cipiares sistemiyle kontrol edildiğini amacın olayın olduğu yere ambulansı en kısa zamanda göndermek olduğunu belirtti.

Sağlık bakanlığının başlatmış olduğu hava ambulansı ve ambulans uçak sevkleri hakkında da bilgiler veren talaş 122yi arayan vatandaşlara da uyarılarda bulundu. Özellikle gereksiz çağrılar ile kendilerinin meşgul edilmemesini isteyerek arayan kişi’nin sakin bir şekilde açık adres vermesi bununda olay yerine ulaşma da 2-3 dakikalık bir zaman kazandırma anlamına geleceğini söyledi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.