Rize'nin en büyük sorunu masaya yatırıldı

Rize'nin en büyük sorunu masaya yatırıldı

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize’nin kanayan yarası haline gelen ve gün geçtikçe içinden çıkılmaz bir hal alan Rize'nin sorununa çözüm bulmak için İstanbul'dan destek istedi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize’nin en önemli sorunu olan trafik sorununu en çabuk şekilde çözmek için harekete geçti.

Rize’nin trafik sorunu çözmek için alternatifler arayan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İspak A.Ş Trafik Ulaşım Uzmanı Murat Mustafa Arıman ile fikir alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldi.

Rize’nin en önemli sorunlarından birinin trafik sorunu olduğunu söyleyen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı; “2004 yılında ilk belediye başkanı olduğumda gazeteci arkadaşların o zaman sorduğu soruyu çok iyi hatırlıyorum. Bu şehrin en önemli sorunu nedir? diye sordular. Bende trafik sorunu demiştim. Ve bugün gelinen noktaya baktığımızda ne kadar haklı olduğum ortaya çıkıyor. 2005-2006 yılında sahil geçişi yapıldığında biz menderes bulvarının bu şekilde şehre hizmet veremeyeceğini söyleyerek ve birazda şehir kamuoyundan destek alarak sahil geçişinin biraz daha denize doğru açılması gerektiğini söyledik ama çok inandırıcı olamadık. Şimdi Menderes Bulvarı, Atatürk Caddesi ve Cumhuriyet caddesi problem yaratmaya başladı. Trafik sorununu nasıl çözebiliriz amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi İspak Genel Müdürü Kasım Kutlu ile yaptığımız görüşme neticesinde trafik ulaşımı konusunda bize yardımcı olabilecek bir ulaşım uzmanını Rize’ye gönderdi. Proje Rize Belediyesi sınırlarını kapsayan, Güney Çevre Yolu ve sonradan doğabilecek yol alternatiflerinin oluşturulabileceği Şehir Ulaşım Mastır Planı uyguladılar. Bu projenin sadece plan maliyeti 200-250 bin Tl’yi geçen bir rakam olacaktır. Şartlarımızı zorlayarak biz bu trafik sorununu Valilik, İl Trafik Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle planlı bir şekilde olabilecek olan en kısa sürede el birliği ile çözeceğiz” dedi.   


Yapılan çalışmalar hakkında Başkan Bakırcı ile fikir alışverişinde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İspak A.Ş Trafik Ulaşım Uzmanı Murat Mustafa Arıman; “Rize Belediyesinin yapmış olduğu çalışmalarda hem izlenimlerimizi hemde bazı önerilerimizi iletmek amacıyla burada bulunmaktayım. Umuyorum ki? Yapacak olduğumuz istişareler sonucunda trafik sorununu en kısa sürede çözeceğiz” dedi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.