Rize`ye Çinli Gelin

Rize`ye Çinli Gelin

Rizeli 31 yaşındaki Hüseyin Belir, iş hayatını sürdürdüğü Çin`de bir yıl önce tanıştığı 24 yaşındaki Pei Qing Yan ile Rize`de dünya evine girdi.

Rizeli 31 yaşındaki Hüseyin Belir, iş hayatını sürdürdüğü Çin`de bir yıl önce tanıştığı 24 yaşındaki Pei Qing Yan ile Rize`de dünya evine girdi.

Rize`nin Derepazarı İlçesi`nde yaşayan Hüseyin Belir, üniversite tahsilinin ardından çalışmak için Çin`in Şangay kentine gitti. Burada Çince öğrenen ve mal almaya gelen Türk şirketlere rehberlik yapan Belir, geçen yıl Haziran ayında bir fuarda memur olan Pei Qing Yan ile tanıştı. Beraberlikleri bir süre devam eden ikili evlenmeye karar verdi. Hüseyin Belir, Yan`ın ailesi ile Çin`de tanıştı, genç kızın resimlerini de Rize`deki anne ve babasına göndererek onay aldı. Çin`de nikah kıyan ve Rize`ye gelen çift, bir düğün salonunda düzenlenen törenle dünya evine girdi. Düğünde damat tarafı hazır bulunurken Yan`ın ailesinden katılan olmadı. Çift, 10 gün burada kaldıktan sonra ikinci düğünlerini Çin`de yapacak.

Rize ONU ÇOK DUYGULANDIRDI

Hüseyin Belir, 2007 yılında Çin`e gittiğini ve Çince öğrendiğini belirterek `Orada ticarete başladım. Türkiye`den gelip Çin`den mal alacak kişilere yardımcı oluyorum. Eşimle de geçen yıl Haziran ayında fuarda tanıştık. Daha sonra ailesini tanıdım. 1 yıl geçti ve evlenme kararı aldık. Düğün için önce buraya geldik. Çin`e dönünce orada da bir düğün yapacağız. Bizim geleneklerimiz onu çok duygulandırdı, bir ara ağladı. Hiç tanımadığı birilerinin anlamadığı dilde türküler söylemesi onu şaşırttı. Çin`de yaşamaya devam edeceğiz` dedi. Pei Qing Yan ise, `Çin`e göre burası çok farklı. Çok güzel duygular içerisindeyim` diye konuştu.

OĞLUMUZ SEVDİ, BİZİM BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR

Damadın annesi Naziye Belir ise, Çinli gelinlerinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, `Çok sevindik. Durumu öğrenince de hiç bir tepki vermedik. Oğlumuz beğendi, sevdi. Bizim de başımızın üstünde yeri var. Oğlum mutlu olsun yeter. Çin`de yaşayacaklar. Zaten özlüyorduk, özlemeye devam edeceğiz. ` dedi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.