Rize`ye `Yapay Resif` Projesi

Rize`ye `Yapay Resif` Projesi

İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantıları Meclis Başkanı Hakan Gültekin başkanlığında yapılan toplantılarla devam ediyor.

İl Genel Meclisinin kasım ayı toplantılarının 13. birleşimine İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe katıldı. Tepe, denizlerimizdeki balık türlerinin barınmalarını ve üremelerini sağlamak amacıyla geliştirilen “Yapay Resif” modüllerinin deniz derinliklerine bırakılması yönünde İl Sağlık Müdürlüğü olarak hazırlanan proje hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

 Denizlerde yapılan avlanmaların bir çoğunun yasa dışı olduğunu ve denetimlerin yetersiz kaldığını belirten Tepe, bu tür avlanmalar nedeniyle Karadeniz`deki bir çok canlı türünün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını kaydetti.

 Tepe, özellikle teknolojinin gelişmesiyle gır-gır olarak tabir edilen teknelerdeki radar sistemiyle balık yoğunluğunun tespit edildiğini ve denize dökülen ağların denizin dibini kazıtarak denizdeki canlıları yok ettiğini vurguladı.

 Yapay Resif projesinin Japonya ve ABD gibi ülkelerde çok yaygın olarak kullanıldığını, kullanım süresini doldurmuş tank, gemi, otobüs, tren gibi bir çok aracın denize indirilerek deniz altındaki canlılara adeta bir milli park oluşturulduğunu kaydeden Tepe şunları söyledi: "Bu projenin hayata geçmesiyle denizimizdeki bir çok canlının neslinin tükenmesini önlemiş olacağız. Ayrıca bu proje sayesinde gelişi güzel avlanma yapılamayacağı için denizimizdeki canlı türlerindeki sayının da artmasını sağlamış olacağız".


 İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin ise konuyla ilgili olarak ilgili birimlerle diyaloga geçerek gerekli çalışmaların yapılması yönünde çaba sarf edeceklerini, gerekirse konuyu bir kaç kez daha meclisin gündeme taşıyabileceklerini belirtti. ,



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.