Sedat Peker: Geç Kalınmış Adalet

Sedat Peker: Geç Kalınmış Adalet

Ünlü İş Adamı Sedat Peker, Türkiye'nin Rus savaş uçağını düşürmesinin çok gecikmiş bir karar olduğunu açıkladı.

Ünlü İş Adamı Sedat Peker, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türkiye'nin Rus savaş uçağını düşürmesine değindi. Peker, hemen her gün sınır ihlali yapan Rus savaş uçağının düşürülmesinin geç kalınmış bir karar olduğunu söyledi.

İşte Peker'in konu hakkındaki açıklamaları:

Kıymetli Dostlarım,

24 Kasım Salı günü yani dün, uzun süreli sınır ihlali yapan bir rus savaş uçağının düşürüldüğünü televizyonlardan öğrendikten sonra, bunun çok gecikmiş bir karar olduğunu düşünmekle beraber, içimi yine de büyük bir mutluluk kapladı.
Bizim savaş uçağımız, suriye’de ruslara ait olan savunma sistemiyle, rus subaylar tarafından düşürüldüğünde, bu gerçeği o günlerde hepimiz biliyor olsakta, bu olay karşısında uluslararası dengeler yüzünden gerektiği şekilde intikamımızı alamamış ve de sesimizi yeterince çıkaramamıştık (suriye devleti düşürdü demeyi tercih etmiştik.). Çocukluğumun ilk yıllarından bugüne kadar hayat bana hep şunu öğretti; "İntikamı alınmamış olan her olay mutlaka karşınızdaki barbar tarafından size misliyle yapılmaya devam edilecektir."

Bu öğretinin doğruluğunu gösteren en iyi örnek ise rus uçaklarının son bir aydır neredeyse sınırımızı eleğe çevirmeleri olmuştur. Sınırımızı ihlal etmedikleri bir gün geçse, artık merak ediyorduk, acaba sınırımızı bugün neden ihlal etmediler? Diye. Kıymetli Dostlarım, kara mizah yaptığıma lütfen bakmayın. Yaşadığımız durum aslında çok onur kırıcıydı. ÇÜNKÜ BİR ÜLKENİN SINIRLARI, O ÜLKENİN ŞEREFİ VE NAMUSUDUR…

Birkaç sene önce rusya Kırım’ı önce işgal edip sonrasında da ilhak etmeden hemen önce, rusların aşırı milliyetçi lideri jirinovski bile (Biliyorsunuz,rusya’da çok uçuk fikirleriyle tanınır.) Kırım’ı, ruslarla beraber TÜRKLER’in yönetmesi gerektiğini dile getirmiş, ukraynalılar'ın, Kırım üzerinde ne gibi bir hakları var ki demişti. jirinovski gibi aşırı milliyetçi olan bir politikacı bile Kırım üzerindeki TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ’nin haklarını inkar etmezken;

21. y.y’ın çarı olma sevdasına düşmüş olan putin, Kırım’ı önce işgal etmiş, sonra da ilhak etmiştir. Biz ise Güneydoğumuz'daki pkk sorunu ve ekonomik problemlerimiz yüzünden, bizi yüzde yüz etkileyen bu MİLLİ konuya gerekli şekilde müdahil olamadık (Yapılan uygulamayı kabul etmediğimizi söylesekte yukarıda saydığım sebeplerden dolayı bize yakışan tavrı maalesef ki gösteremedik.).

putin’in Kırım’ı ilhak etme sebebi, Kırım’ın kendisine sınır olması, orada bulunan halkın çoğunun rus olması ve rusça konuşmalarıydı. ALLAH aşkına bu hesaptan yola çıkarsak BAYIRBUCAK’ın tarihi TÜRK, nüfusu TÜRK, halkın kullandığı dil TÜRKÇE’dir. Demezler mi? ‘’putin efendi senin orada ne işin var!’’ diye. "Son günlerde sınırlarımızı eleğe çevirip bizimle adeta dalga geçiyorlardı." rusya elindeki petrol ve doğalgaz kartına, ayrıca da iran’ın etkisindeki şii dünyasının kendisiyle birlikte hareket etmesine güveniyor ve tabi ki birde elinde var olduğuna inandığı silahlarına…

Bu konuda bazı VATANDAŞLARIMIZ ise utanmadan sosyal medyada şöyle şeyler yazıyorlar; ‘’Sınırımızı ihlal etmişseler ne olmuş? Herhangi bir saldırı yapmıyorlar ya…’’ Bu zihniyete sahip insanlar yüzünden bir dönem neredeyse yeni kurulmuş, kökü bile olmayan devletlerin, hatta terör örgütlerinin oyuncağı durumuna düşürülmüştük. Kıymetli Dostlarım, bazı anlar vardır; kararınızı verirsiniz ve gereğini yaparsınız. rusya kilometrelerce mesafeden gelecek, sınırımızda TÜRKMENLERİ ŞEHİT edecek, bizim sınırlarımızı da sanki onun sömürge ülkesiymişiz gibi süzgeçe çevirecek!..

Eğer ki biz bu sürece bir yerde dur demeseydik, (uçağı düşürmeseydik) yarın artık bizden ne isteyeceklerini sizler de taktir edersiniz ki kestirmek çok da güç değildir. Onlar varsın ellerindeki imkanlarına güvensinler. Ancak TÜRK - İSLAM DAVASI’na inanmış YİĞİTLER şunu bilir ve şunu söylerler; ‘’Bu coğrafyadaki savaşlarda güçlü olanlar değil, YÜCE ALLAH kimi isterse ancak O kazanır.’’ Kış mevsiminde KAFKASYA’ya taaruza kalkıp on binlercesi donarak ŞEHİT olan ataların torunlarını doğalgaz kesintisiyle korkutmaya çalışmanın ise sadece rusya’ya yakışan soğuk bir espiri anlayışı olduğuna inanıyorum.

Birde utanmadan rus başkanı açıklama yapıyor: biz amerika ile anlaşmıştık diyor (Bizim sınırlarımızla ilgili amerika ile anlaşmış! Özrü kabahatinden daha büyük.).Ayrıca da bu yaptığımızın bir bedeli olacağını sözlerine ekliyor (Bu dünyada ilkokul öğrencileri bile teneffüste arkadaşını itmenin dahi bir bedeli olduğunu bilirler.). rus devletinin yöneticileri hiç merak etmesinler. Binlerce senelik devlet geleneğine sahip olan TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ’NİN YÖNETİCİLERİ DE, HALKI DA YAPILAN HER ŞEYİN NE ANLAMA GELDİĞİNİ BİLECEK DEVLET TECRÜBESİNE SAHİPTİRLER…

BİR UMUTTUR YAŞAMAK

SEDAT PEKER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.