Sedat Peker Savcıya İfade Verdi: 'Ben Akademisyenleri ...'

Sedat Peker Savcıya İfade Verdi: 'Ben Akademisyenleri ...'

Ünlü İş Adamı Sedat Peker, bin 128 akademisyenin imzaladığı bildiriyle ilgili ‘sedatpeker.com’ üzerinden yaptığı açıklamaya ilişkin savcılıkta ifade verdi.

 Abdurrahman Ayyıldız isimli bir vatandaşın şikayeti üzerine hakkında tehdit suçundan soruşturma başlatılan Ünlü İş Adamı Sedat Peker, bugün savcılığa giderek ifade verdi.

Öğleden sonra Anadolu Adliyesi’ne gelen Peker, Basın Suçları Savcısı Levent Kandemir’e yaklaşık 1 saat ifade verdi ve iki sayfalık ifadesinde suçlamayı kabul etmediğini söyledi.

Peker, savcıya verdiği ifadenin ardından yaptığı açıklamada, “Tarafıma yapılan bir şikayet nedeniyle davet edildim, ifademi verdim. Şikayette bulunan şahıs Trabzon Of nüfusuna kayıtlı ve Türkiye genelinde bu şikayetleri yapan insanları incelediğimiz zaman genelde paralel yapıyla ilişkili olan insanlar tarafından organize bir şekilde çeşitli adliyelere şikayetler yapıldığını gördük. Ben daha önce de söylediğim gibi, ilkokul çocukları birilerini tehdit eder. Ben akademisyenleri tehdit etmedim. Sadece, eğer bir gün devletimizi yıkmak isteyen insanları desteklemeye devam ederseniz ve hep beraber bu devleti yıkarsanız, ortada ne polis, ne asker, ne savcı, ne hakim kalmayacağı için bu ülkenin vatandaşları tarafından kanlarınız akıtılır ve kanlarınız oluk oluk dışarı akar dedim. Bu, geleceğe yönelik yaşanacak bir durum tespitidir ve tarihte bu durum birçok kez yaşanmıştır” dedi.

“BEN GELECEĞE YÖNELİK BİR DURUM TESPİTİ YAPTIM”

Peker, “Yakın tarihteki Ali Kemal örneği de bunun zaten en bariz örneğidir. Ben böyle düşünüyorum. Başkaları böyle düşünmüyor olabilir. Ben geleceğe yönelik bir durum tespiti yaptım. Eğer ki bu sayın savcılık makamı tarafından suç olarak düşünülecekse, bütün düşünce kuruluşları geleceğe yönelik savaş senaryoları hazırlıyorlar. ‘Şu şöyle olursa şöyle felaketler olur’ diyorlar. Eğer benim yaptığım suç olarak kabul edilecekse, bütün düşünce kuruluşlarının ve akademisyenlerin yazdıklarına yönelik tek tek ifade alınması gerekir. Ben de, şu an için böyle bir şey yapılır demedim. Geleceğe yönelik ‘eğer bu devlet yıkılırsa, halk da bunu yapacaktır. Çünkü geçmişte defalarca yapmıştır’ dedim. Konu bundan ibaret. İfademizi verdik ve gidiyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.