Şehitlerin kimlikleri belli oldu

Şehitlerin kimlikleri belli oldu

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde hain pusuda şehit edilen biri binbaşı 8 askerin kimlikleri belli olmaya başladı.


Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde hain pusuda şehit edilen biri binbaşı 8 askerin kimlikleri belli olmaya başladı. Şehit binbaşının adının Yavuz Başer olduğu öğrenildi. Şu ana kadar şehit ateşi düşen iller Ankara, Kırıkkale, Ordu ve Manisa...

 

 

ŞEHİTLERDEN KİMLİKLERİ BELLİ OLANLAR

 

 

Tabur Komutanı Binbaşı Yavuz Başer (Ankara), Uzman çavuşlar Turan Kurt (Manisa- Salihli), Nezır Elitok (Kırıkkale), Samet Kılıç (Ordu- Perşembe), Hakan Çil (Kahramanmaraş), Erhan Ar (Yozgat- Yerköy), jandarma er Sadettin Arslan (Kayseri).

 

 

JANDARMA BİNBAŞI BAŞER'İN EVİNE YAS DÜŞTÜ

 

 

Hakkari- Çukurca karayolunun 15'inci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında bu sabah askeri konvoyun geçişi sırasında infilak eden mayın sonrası şehit olan 8 askerden biri olan Jandarma Binbaşı Yavuz Başer'in Ankara Demetevler'deki babaevine ateş düştü. Baba İsmail Başer'e acı haber verildikten sonra sakinleştirici iğne vuruldu. Belden aşağı felçli anne İnayet Başer yakınlarına sarılarak gözyaşı döktü. Anne Başer, "Peygamber ocağında görev yapıyordu. Şehit oldu peygamberimizin yanına gitti. Teröristlere karşı ayakta duracağız, tüm anneler ayakta duracak. Onlara moral biz olacağı" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin evine dev bayrağı asılırken, komşuları da terörü lanetlemek için balkona bayrak astı.

 

 

37 yaşındaki Şehit Binbaşı Yavuz Başer'in asıl görev yerinin Erzincan olduğu, bölücü terör örgütünün Karadeniz yapılanmasına karşı gezici ekip içerisinde yer alarak Tokat'ın Turhal ilçesinde görev yaptığı öğrenildi. Binbaşı Başer'in bir ay önce şehit düştüğü bölgeye tayin olduğunu bildirildi. Şehit Binbaşı'nın eşi Meltem Başer'in de 2 Ağustos tarihinde yanına geldiği, Fırat (10) ve İrem (6) adlarında iki çocuğunun olduğu bildirildi. Şehit Binbaşının kardeşi Fatih Başer'in de özel harekatçı olduğu ve acı haberi alır almaz cenazeyi almak üzere bölgeye gittiği öğrenildi. Şehit Binbaşı Başer'in cenazesi ailesinin isteğine göre memleketine ya da Ankara'ya defnedilecek.

 

 

KIRIKKALE'DEKİ ŞEHİDİN BEBEĞİ VARDI

 

 

Hakkari'de askeri konvoyun geçişi sırasında yola döşedikleri mayını infilak ettiren PKK'lı teröristler bölgeye sevk edilen askerleri pusuya düşürdü. Hain pusuda şehit düşen askerlerin içerisinde bulunan Kırıkkaleli Uzman Çavuş Nazır Elitok'un (24) baba evine ateş düştü.

 

 

Basın mensupları gidene kadar herhangi bir bilgi alamayan Şehit annesi Naciye Elitok gazetecileri karşısında görünce ağıtlar yakmaya başladı.

 

 

9 AYLIK ÇOCUĞU VARDI

 

 

Şehit Babası Sami Elitok ise 'Allah'ım sen sabır ver' diyerek kendini sakinleştirmeye çalıştı. Bu arada Şehit Uzman Çavuş Nazır Elitok'un 2 yıllık evli olduğu ve 9 aylık Göktuğ isminde bir erkek evladı olduğu ifade edildi. Şehidin annesi Naciye Elitok evlatlarının öksüz kaldığını belirtti.

 

 

EMEKLİLİĞİNE 9 AY KALMIŞTI

 

 

Hakkari- Çukurca karayolunda bugün PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit düşen askerlerden Jandarma Kıdemli Uzman Çavuş Turan Kurt’un Salihli’deki evine acı haber öğleden sonra ulaştı.

 

 

Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Taş ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Metin Şahin, sağlık görevlileriyle, Uzman Çavuş Turan Kurt'un (42), Kurtuluş Mahallesi Şüheda Caddesi'ndeki evine gitti.

 

 

Kaymakam Yıldırım, Turan Kurt'un şehit olduğu haberini, eşi Şerife Kurt'a bildirerek taziyede bulundu. Haberi alan Şerife Kurt ile 16 yaşındaki oğlu Furkan, 12 yaşındaki kızı Nihal yasa boğuldu.

 

 

Kurt'un emekliliğine 9 ay kaldığı öğrenildi.

 

 

ORDULU ŞEHİT 20 GÜN ÖNCE EVLENMİŞTİ

 

 

Hakkari-Çukurca karayolundaki terörist saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Samet Kılıç'ın (24), Ordu'nun Perşembe ilçesindeki baba evinde yas var.

 

 

Perşembe ilçesine bağlı Soğukpınar köyünde yaşayan Kılıç ailesine şehit haberini, Kaymakam Abdullah Küçük ve Belediye Başkanı Selami Çarkçı ile birlikte köye giden Ordu İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Hacı Sarıışık verdi.

 

 

Oğlunun şehit haberini alan anne Ömür Kılıç, sinir krizi geçirdi. Sağlık ekipleri, şehit annesine müdahale yaptı. Baba Ahmet Kılıç'ı ise Kaymakam Küçük, Belediye Başkanı Çarkçı ve Yarbay Sarıışık teskin etmeye çalıştı.

 

 

Şehit Samet Kılıç'ın 20 önce aynı köyden Merve Kılıç ile evlendiği, 10 gün önce de eşiyle birlikte görev yerine döndüğü, şehidin kardeşi kardeşi Sercan Kılıç'ın da bir süre önce askerden geldiği öğrenildi.

 

 

Şehidin Türk bayrağı asılan baba evine çok sayıda kişi de taziye için geldi.

 

 

Ezan okunduğu sırada, “Oğlumun salasını mı veriyorsunuz. Vermeyin, söylemeyin oğlumu. Oğlumun seslerini duymuştum, maviş gözlüm, bu gerçek olamaz, yalan” diyerek ağlayan anneyi yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

 

 

İki çocuklu Kılıç ailesinin çiftçilikle geçindiği, baba Kılıç'ın okul dönemi de servis şoförlüğü yaptığı öğrenildi.

 

 

ŞEHİT OLDUĞU HABERİNİ KAYMAKAM VERDİ

 

 

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde askeri konvoyun geçişi sırasında yola döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan askerlerden birinin Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinden uzman çavuş Hakan Çil (24) olduğu bildirildi.

 

 

Şehit haberini alan Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin Emniyet Müdürü Veysel Ateş, Beyceğiz Mahallesi Binboğa Sokak’ta bulunan aileyi ziyaret ederek bilgi verdi.

 

 

Şehidin babası İstanbul’da olduğundan dolayı Kaymakam Arıcan, şehit uzman çavuş Hakan Çil’in akrabalarına bilgi verdi. Şehidin babası İbrahim Çil’e ise telefonda oğlunun sadece yaralandığı bilgisinin verildiği öğrenildi.

 

 

Şehit Uzman Çavuş Hakan Çil’in 3 aylık evli olduğu, annesinin yeni vefat ettiği öğrenildi.

 

 

Şehit Çil’in yarın Afşin’de düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği bildirildi.

 

Çukurca’da teröristlerce düzenlenen saldırıda 8 asker şehit olmuş, 14 asker yaralanmıştı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.