Senoz Vadisi Doğa Koşusu

Senoz Vadisi Doğa Koşusu

Rize`nin Çayeli ilçesi Senoz Vadisinde, 100 rakımdan 600 rakıma doğru 12 km.lik doğa koşusu tertip edilecek.

53Rize Dergisi ve Mart Reklam tarafından organize edilecek olan doğa koşusu 3 Eylül 2011 Cumartesi günü Madenli Beldesi önünden başlayıp Kaptanpaşa istikametine doğru 12 km.lik zorlu parkurda sporcular doğa koşusu yapacak.

   Doğa koşusunun amaçları hakkında bilgi veren organize komitesi adına atlet Cafer Kolivar; “Bölgeye dikkat çekmek ve atletizm sporunu daha geniş kitlelere sevdirmek üzere böyle bir doğa koşusu tertipleme kararı aldık. Karadeniz’de ilki yapılacak olan bu koşuda, yarışmacılar 100 rakımdan 600 rakıma doğru 12 km.lik bir  parkurda yarışacak. Aynı zamanda farklı kültürlerin sentezinden oluşan farklı mimari tarzları, yöre kültürü, yaşam biçimi, sosyal yapısı, aile bağları ve Rize insanının alışkanlıklarını en iyi şekilde tanıtılması için festival bölgesine devlet protokolü, sanatçılar, sporcular, akademisyenler, işadamları ve basın mensupları davet edildi” dedi.

    Yeşilin arasına gizlenmiş köy evlerini, tarihi konakları, cami ve kiliseleri, köprüleri, dereleri, çaylarını, bölge dışındaki insanlara tanıtmak amacında olduklarını belirten Kolivar; “Senoz Vadisi üzerindeki 12 köyün ürettiği “Organik Bal”ın Türkiye pazarına girmesi, tanıtılması için bölgeye dikkat çekilmesini sağlamak istiyoruz. Senoz Vadisi ormanlarındaki biyolojik çeşitliliği son derece yüksek, çeşitli türde ağaç toplulukları var, arazinin topo grafik yapısının son derece çekici. Mevsimsel iklim değişmeleri sırasında bitki örtüsü görünümünün hem dikey hem de yatay olarak çok değişkenlik gösteriyor. Türkiye ve Avrupa`da bu nitelikte orman ekosistemlerinin yok denecek kadar az. Bölgemizin bu farklılıklarını insanların ilgisini çekecek çeşitli organizasyonlar planlamaktayız” dedi.

    Yarışma parkuru ve kuralları hakkında da bilgi veren Kolivar şunları söyledi. “Yarı yol, yarı kır pistte yapılacak bu yarışma, yarışmacılar için çok yorucu olacak. Yarışmaya katılacak sporcular için bir kendini görme ve dayanıklılık testi yapmış olacaklar.  Günümüzde Londra, Boston ve New York Maratonları’na 10 binin üzerinde maratoncu katılmaktadır. Senoz Vadisi üzerinde yapılacak 12. Km.lik koşuya 1000 kişinin katılımı bekleniyor. Yapılacak Spor Organizasyonu, görev kapsamında olduğu için il Gençlik Spor Müdürlüğü’nce tamamen profesyonel bir biçimde organize edilecek. Hakem, Sağlık Ekibi, Yurtiçi ve Yurtdışından sporcu temini tamamen Gençlik Spor il Müdürlüğü’nce yürütülecek. Sporcuların Türkiye dışından da davet edilmesi, ‘Senoz Vadisi Doğa Koşusu’ uluslararası düzeye taşınması hedeflenmektedir. Aynı tarihlerde, 30, 31 Ağustos 1, 2, 3 Eylül tarihleri arasında “Çayeli Çay Festivali düzenleniyor. Festival zamanında 5 gün içinde 100 bin kişi gelmesi düşünüldüğünden bölgede yaşayanlara yönelik ekonomik olarak girdi sağlanması, Bölge kültürünün gözler önünde olması, Bölgede yaşayan çeşitli kültürler arasında köprü kurmayı hedefleyen festival ile tüm Türkiye’nin dikkatini yeniden Karadeniz’e çekmek, Festivalin ticari kaygılardan arındırılarak kültürel-sanatsal kaygıların öne çıkarılması amaçlanmaktadır. Organizasyon Komitesi tarafından erkeklerde ve bayanlarda ilk 5’e giren sporculara aşağıda belirtilen miktarda para ödülü verilecektir. Bayan ve Erkeklerde ilk 10’na giren sporculara madalya, tüm katılımcılara katılım belgesi verilecek. Sporcuların geliş-gidiş ve konaklamalarını kendileri sağlayacaklardır. Ödüller ise; Erkek ve Kadınlarda ilk beşe girenlere 1000, 900, 800, 700, 600 lira olarak belirlenmiştir.

 
ORGANİZASYON ; RİZE SENOZ VADİSİ DOĞA KOŞUSU
 
Yarışmalar Atletizm Federasyonu ve IAAF yarışma kurallarına uygun olarak yürütülecektir.
1.      Yarışmaya iştirak edecek tüm Yarışmacılar 2 Eylül 2011 tarihine kadar isimlerini ve illerini belirten yazılarını rizecomet@hotmail.com adresine bildirmeleri zorunludur.
2.                Yarışmaya katılacak sporcuların kayıtları ve göğüs numarası verilmesi için 2 Eylül 2011 Cuma günü saat: 09.00 – 17.30 arasında . Aynı gün Saat 17.00’da Çayeli Hizmetiçi Eğitim Merkezi’nde teknik toplantı yapılacaktır. Yarışmaya katılacak sporculara saat: 17.30’de yarışma parkuru gezdirilecektir.
3.      Yarışma 3 Eylül 2011 tarihinde Cumartesi günü saat: 09.45’ da Madenli Belediyesi  önünde başlayacak, Kaptanpaşa önünde bitecek olan yarışmaların mesafesi Bayanlar ve Erkekler’ de 12 Km. olup birlikte start verilecektir.
4.      Yarışmalar 1996 Doğumlu ve daha büyükler için düzenlenmiştir. 1997 ve daha küçükler  yarışmaya alınmayacaktır, ayrıca yaş grupları yapılmayacaktır.
 
5.      Yarışma yerli ve yabancı tüm sporculara açıktır. Yabancı sporcular pasaportları ile yarışmaya katılabilirler.
6.      Lisansı olmayan katılımcılar ekteki (Ek-1) feragatnameyi imzalamaları halinde yarışmaya katılabilirler.
MALI KONULAR    :
1. Organizasyon Komitesi tarafından erkeklerde ve bayanlarda ilk 5’e giren sporculara aşağıda belirtilen miktarda para ödülü verilecektir.
2. Bayan ve Erkeklerde ilk 10’na giren sporculara madalya, tüm katılımcılara katılım belgesi verilecek
3. Ayrıca yevmiye ücreti verilmeyecektir.
4. Sporcuların geliş-gidiş ve konaklamalarını kendileri sağlayacaklardır.
 
ORGANIZASYON KOMİTESİ TARAFINDAN VERİLECEK ÖDÜLLER:
ERKEKLER              BAYANLAR
1.         1000 TL.                     1000 TL.
2.         900 TL.                       900 TL.
3.         800 TL.                       800 TL.
4.         700 TL.                       700 TL.
5.         600 TL.                       600 TL.
YARIŞMALAR İLE İLGİLİ KOORDİNE KURULACAK KİŞİLER
Orhan YÜZER                                                                     Cafer Kolivar
Rize Atletizm İl Temsilcisi                                             Tel : 0532 430 77 27
Tel : 05052490988                                                                cafer@53rize.com
rizecomet@hotmail.com      

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.