SGK Borcundan Dolayı Yaşlılık Maaşı Alamayanlara Müjde!

SGK Borcundan Dolayı Yaşlılık Maaşı Alamayanlara Müjde!

Rize Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mustafa Bakırcı, prim borcundan dolayı yaşlılık aylığı bağlanamayan sigortalılar için Sosyal Güvenlik Kurumunun T.C. Ziraat Bankası ile sigorta prim borcu kredisi protokolünün yapıldığını açıkladı.

 Rize Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mustafa Bakırcı, “Prim borcundan dolayı yaşlılık aylığı bağlanamayan sigortalılar için Sosyal Güvenlik Kurumu olarak T.C. Ziraat Bankası ile yapılan görüşmeler sonucunda, 7020 Sayılı Kanun gereğince sigorta prim borçları yapılandıran ve yaşlılık aylığı bağlanacak sigortalılara, Banka ile imzalanan 31.08.2016 tarihli işbirliği protokolü kapsamında belirlenen hükümler doğrultusunda 31.08.2017 tarihine kadar sigorta prim borcu kredisi kullandırılması hususunda anlaşma sağlanmıştır” dedi.


İl Müdürü Bakırcı, söz konusu protokol ile sağlanan anlaşma gereğince, 5510 Sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının; a) (b) bendi kapsamında olan ve bu hizmetler dikkate alındığında aylık bağlanacak sigortalıların birikmiş sigorta prim borçlarının (yapılandırılmış sigorta primi, yapılandırılmış genel sağlık sigortası borcu ve durdurulan sürelerin ihyası dahil) tasfiye nedeniyle, b) (b) bendi kapsamında hizmetlerine ait sigorta prim borcu ( zorunlu veya isteğe bağlı) bulunup, bu hizmetler dikkate alındığında 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının ( a) bendi gereğince aylık bağlanacak sigortalıların sigorta prim borçlarının tasfiyesi nedeniyle, c) 4(a) ve 4(b) kapsamında hizmeti olup, 4(b) hizmetlerine ilişkin prim borcu bulunan veya bulunmamakla birlikte yalnızca durdurulan sürelerin ihyasını veya hizmet borçlanması ( doğum, askerlik, sanatçı) yaparak yaşlılık aylığı bağlanmasına hak kazanan 4(a) veya 4(b) kapsamındaki sigortalılara, Banka tarafından sigorta prim borcu kredisi kullandırılacaktır.” Şeklinde konuştu.

SGK Rize İl Müdürü Bakırcı, söz konusu durumda bulunan sigortalıların bu protokol kapsamından yararlanmak istemeleri halinde 31.08.2017 tarihine kadar kuruma başvurmaları gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.