Sınırdan yürek burkan kareler

Sınırdan yürek burkan kareler

IŞİD’in saldırıları ile birlikte binlerce Suriyeli ülkelerini terk ederken, yaşanan görüntüler yürek burkuyor. 6 yaşındaki minik kız, 20 kilometre boyunca 8 aylık kardeşini aç susuz kucağında taşıdı.

 IŞİD’in saldırılarının yoğunlaştığı ve Kürtlerin yoğunlukta olduğu Kobani bölgesinde binlerce Suriyeli ülkelerini terk etmeye devam ediyor. Sınırdaki tel örgülere kadar gelen Suriyeliler büyük bir dram yaşıyor. IŞİD tehdidi nedeniyle Suriye’nin Helinc köyünden ailesiyle birlikte yola çıkan 6 yaşındaki Zelal’in yaşadıkları ise herkesin yüreğini burktu.

Zelal ailesiyle birlikte Helinc köyünden 5 kilometre yürüyerek Türkiye’nin Alanyurt köyü civarında tel örgülere kadar geldi. Zelal, Türkiye sınırlarına geçtikten sonra annesiyle birlikte toplanma bölgesine gelmek için 15 kilometre daha yürüdü. Alanyurt köyü civarından sınır hattı boyunca yürüyen Zelal aç susuz bir şekilde Oğan köyüne (Büyüknaneli köyü) kadar güneşin kavurucu sıcaklığı altında yürüdü.

Yaşadığı korku ve yorgunluğu yüzüne yansıyan Zelal, kucağındaki kardeşini bir an olsun bırakmaması dikkat çekti. Daha sonra kalabalığa karışan Zelal'in Türkiye’deki yakınlarını bulmak için bölgeden ayrıldığı öğrenildi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.