Şoför Kızlara bakınca..

Şoför Kızlara bakınca..

Kızlara bakarken kaza yaptı, 'Köpek çıktı' diye yalan söyledi

İZMİR’in Seferihisar İlçesi’nde, Dokuz Eylül Üniversitesi Bahar Şenliği’nden döndükleri sırada yönetimindeki otobüsle kaza yaparak öğrenciler Pakize Ecem Korkmaz ile Alper Pekgürler’in ölümüne, 40 kişinin de yaralanmasına neden olan sürücü 28 yaşındaki Ersan Kozak hakkında, 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yola çıkan köpeğin kazaya neden olduğunu söyleyen Kozak’ın aksine, savcının iddianamesinde, yola köpek çıkmadığı, sürücünün yolcuları beklemeden hareket ettiği için öğrencilerle tartıştığı ve kazanın da araçta şarkı söyleyen kızlara baktığı sırada meydana geldiği ifadeleri yer aldı.

Geçen 8 Mayıs’ta saat 19.00 sıralarında, Ürkmez Kavşağı yakınlarında meydana gelen kazada, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin düzenlediği bahar şenliğinden dönen öğrenci ve okul görevlilerini taşıyan Ersan Kozak, yönetimindeki 35 S 01226 plakalı servis otobüsünün kontrolünü yitirdi. Yoldan çıkarak takla atan otobüsün camından fırlayıp aracın altında kalan Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu 2’nci sınıf öğrencisi Ecem Pakize Korkmaz ile aynı üniversitenin Denizcilik Fakültesi Gemi Güverte Bölümü son sınıf öğrencisi Alper Pekgürler, kaza yerinde yaşamını yitirdi. 40 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılardan 14 yaşındaki Ege Eyioğlu’nun kopan kolu da bir dizi operasyonun ardından yerine dikildi. Eyioğlu’nun kolu tedavinin ardından iyileşti. Bir dönem Konak Belediyesi’nin bayan futbol takımında da oynayan Pakize Ecem Korkmaz ile Alper Pekgürler, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Gözaltına alınan sürücü Ersan Kozak ise sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

ŞARKI SÖYLEYEN KIZLARA BAKMIŞ

Kazanın ardından savcının başlattığı soruşturma 4 ay sonra tamamlandı. Savcı iddianamesinde, kazaya yola çıkan köpeğin neden olduğunu ileri süren sürücü Ersan Kozak’ı doğrulayan kanıtların bulunmadığına yer verdi. İddianamede, Kozak’ın, yolculardan Mutlu Öngören’in arkadaşını beklemeden yola çıktığı için öğrencilerle tartıştığı, görgü tanıklarının ifadesine göre aşırı hız yaptığı, araçta şarkı söyleyen kızlara baktığı sırada ise direksiyon kontrolünü yitirerek otobüsün 6 metrelik uçuruma yuvarlanmasına neden olduğu belirtildi.

Ersan Kozak hakkında, taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olduğu için 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dava, yakında İzmir 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlayacak.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.