Son dakika: Mersin sular altında! Baba kız sel sularına kapıldı

Son dakika: Mersin sular altında! Baba kız sel sularına kapıldı

Mersin'de aşırı yağış sele neden oldu. Baba kız sel sularına kapıldı. Vatandaşlar otomobillerinin içinde mahsur kaldı. 7 ilçede okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Belediye halkı mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyarıyor.

 Mersin il merkezi ile ilçelerinde etkili olan kuvvetli  yağış hayatı olumsuz etkiledi.

    Kentte gece saatlerinden itibaren etkisini gösteren kuvvetli yağış  nedeniyle birçok cadde sular altında kaldı. Sabah saatlerinde işlerine gitmek  için trafiğe çıkanlardan bazıları su birikintileri nedeniyle yolda kalırken, bazı  toplu taşıma araçlarının da bozulduğu görüldü.

SEL SULARI 2 KİŞİYİ BÖYLE KAPTI
 
    Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan uyarıda, "Dün geceden beri  etkisini gösteren sağanak nedeniyle oluşan olumsuz durumlardan etkilenmemek için  vatandaşların gerekmedikçe evlerinden dışarı çıkmamaları önemle rica olunur."  ifadesine yer verdi.



   Mersin Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, il genelindeki sağanak yağışın beraberinde getireceği olumsuzlar nedeniyle merkez Akdeniz, Toroslar, Mezitli, Yenişehir, Erdemli, Tarsus ile Çamlıyayla ilçelerindeki tüm eğitim kurumlarından bir gün süre ile eğitime ara verildi.
   
Kentte etkisini sürdüren yağış nedeniyle birçok mahallede  olumsuzluklar yaşanırken, vatandaşlardan bazıları da karşılaştıkları olumsuz  durumları görüntüleyerek sosyal medyada paylaşıyor.




PARKLAR SU ALTINDA KALDI 

 Mersin'in Erdemli ilçesinde şiddetli fırtına sebebiyle okullar tatil edilirken, ilçede birçok parkı da su bastı. 

  Geceden itibaren başlayan sağanak yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Öğrenciler okullara gitmekte güçlük çekti. Sabah saatlerinde de şiddetini iyice arttıran fırtına sebebiyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi. İlk derse giren öğrenciler tatil haberiyle servisler ve aileleri tarafından okullarından alındı.
  Öte yandan, ilçenin eski sahil beldeleri Limonlu ve Kocahasanlı da deniz kıyısındaki parklar, dalga yüksekliğinin 5 metreyi geçmesi dolayısıyla su altında kaldı.
  Kocahasanlı sahil parkı yetkilisi Hasan Çetin, fırtınanın geceden buyana devam ettiğini belirterek, "Fırtına dolayısıyla parkların bazı bölümlerini su bastı. Dalgalar yüksek ama şuan sıkıntımız yok. Dahada fırtına artarsa bilmiyorum ne olacak" diye konuştu.



VELİLER ÇOCUKLARINI SIRTINDA TAŞIDI

Sabah okula ve işe gitmek isteyenler güç anlar yaşadı. Kentin farklı noktalarında birçok araç yağmurun oluşturduğu sel sularında kaldı. Yoldan karşıdan karşıya geçmeye çalışanlar zor anlar yaşarken, bazı veliler çocuklarını sırtında taşımak zorunda kaldı. Vatandaşların kullandığı belediyeye ait toplu taşıma araçlarını da su bastı. Kenar mahallelerde bazı ev ve işyerlerini su basarken, can ve mal kaybı olmadı.



Meteoroloji yetkilileri, cuma günü öğlene kadar yağışın devam edeceğini bildirirken, Büyükşehir Belediyesi de yaptığı açıklamada, kentte etkisini gösteren sağanak yağmur nedeni ile oluşan olumsuz durumlardan etkilenmemek için vatandaşların zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaları istedi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.