Sonuz Doğa Koşusunun birincileri

Sonuz Doğa Koşusunun birincileri

Rize'de ilk defa gerçekleşen ve Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın başlangıç startını verdiği Senoz Vadisi Doğa Koşusu'nda dereceye girenler belli oldu. İşte yarışmada derece elde eden yarışmacılar:

Çayeli Çay Festivali'nin 5. gününde Mart Ajans ve 53 Rize dergisi tarafından düzenlenen ve Rize, Çayeli ve Madenli Belediyesi'nin desteği altında 150 sporcu ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen Çayeli Çay festivali kapsamındaki Senoz Vadisi Doğa Koşusu erkekler kategorisinde Gümüşhane'den Gençler Dünya Dördüncüsü Ercan Muslu, bayanlarda ise Van'dan Süheyla Adıyaman birinciliği elde etti.



Koşuya Van Valisi Münir Karaloğlu, Madenli Belediye Başkanı Mustafa Tüylüoğlu ve beraberindekiler de katılarak sporcuları bitiş çizgisinde karşıladı. Vadi koşusu olması nedeniyle Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan koşu, 12 kilometrelik parkurda yapıldı.

Çayeli Madenli beldesinde başlayan ve Kaptanpaşa'da (Senoz) son bulan Senoz Vadisi Doğa Koşusu'nda 12 kilometrelik parkuru erkeklerde Gençler Dünya Dördüncüsü Ercan Muslu (Gümüşhane) 41 dakika 24 saniye ile birinci, Mehmet Akgün ikinci, Mevlüt Savaş üçüncü sırada bitirirken; bayanlarda Süheyla Adıyaman (Van) 50 dakika 45 saniye ile birinci, Esra Güllü ikinci ve Derya Turgut üçüncü sırada tamamladı.

Dereceye giren sporculara madalya, plaket ve para ödülü takdim edildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.