Sürmene'den Artvin'e Kadar Hizmetteyiz

Sürmene'den Artvin'e Kadar Hizmetteyiz

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, 'Sürmene'den Artvin'e kadar olan bölgeye hizmet verdiklerini açıklayarak 2.5 milyon lira değerinde 45 metre merdiveni olan itfaiye aracıyla birlikte iki yeni aracı daha Rize'ye kazandıracaklarını belirtti.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize Belediyesi itfaiyesinin işinin yüzde 50'sinden fazlasının, belediye sınırları dışındaki alanda olduğunu söyledi.

Bakırcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rize Belediyesi itfaiye biriminin 10 araç ve 45 çalışanla 24 saat esasına göre hizmet verdiğini belirtti.

İtfaiye biriminin yangına olduğu kadar, kaza, afet gibi her türlü olaya müdahale ettiğini vurgulayan Bakırcı, ''Sürmene'den Artvin'e kadar olan bölgeye hizmet veriyoruz. Yangından daha fazla trafik kazalarına, asansörde sıkışma olaylarına gidiyoruz. Aslında sorumluluk alanımız belediye sınırları ile sınırlı. Ama ihtiyaç olduğunda hizmet vermeye çalışıyoruz. Geçen yıl Gündoğdu beldesinde yaşanan sel ve heyelanlarda yaklaşık 500 kişiyi itfaiyemizin araçları ile kurtarmıştık. İşimizin yüzde 50'sinden fazlası belediye sınırları dışındaki alanda oluyor'' dedi.

Yakın zamanda 3 araç daha alınmasının planlandığını ifade eden Bakırcı, ''Almayı planladığımız araçlardan birisi, yüksek binalara müdahale edebilmek için 45 metre merdiveni olan, yaklaşık 2.5 milyon lira değerinde. Ancak bu aracı belediye kaynakları ile almamız pek mümkün değil. Aracı başka bir şekilde kaynak bulup almaya çalışacağız'' diye konuştu.

Bakırcı, Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün etkin görev yapamadığını savunarak, ''Yeterli ekipman ve araçları yok. Bu nedenle itfaiye biriminin görevlerinin bir kanunla düzenlenmesi gerekiyor. Ayrı bir bütçesinin olması lazım. Çünkü belediye kaynakları yeterli gelmiyor'' dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.