Suruç saldırısıyla ilgili şok iddia!

Suruç saldırısıyla ilgili şok iddia!

Patlamadan sağ kurtulan Yusuf Polat, çarpıcı açıklamalar yaptı.

Suruç'taki patlamayı gerçekleştiren kişinin sonradan geldiğini tahmin ettiğini söyleyen Yusuf Polat şöyle konuştu: Kültür merkezi girişinde hiç bir kontrol yapılmadı. Buraya, yaşlımız, talebemiz, kızımız geldi ama bir tek HDP'li bize 'hoşgeldin' demedi.

Suruç’taki terör saldırısından sağ kurtulan Yusuf Polat, “Kapının önünde yerli halktan biri olsaydı yani bir görevlendirme olsaydı, çantalarımız aransaydı en azından o şahıs bu kadar rahat hareket edemeyebilirdi” dedi.

Polat, patlamanın meydana geldiği merkez önünde yaptığı açıklamada, İzmir’de çeşitli etkinliklerle para topladıklarını ve bunlarla aldıkları çeşitli yardım malzemeleriyle Suruç’a geldiklerini söyledi.

İzmir’den 18 kişi geldiklerini anlatan Polat, “Olay günü sabah Suruç’a geldik ancak ilçede bizi karşılayan olmadı. Sonra başka illerden gruplar geldi ve beraber yemek yedik. Biz buraya savaşa gelmedik, getirdiğimiz eşyaları dağıtırız belki bir can kurtarırız diye düşünmüştük” diye konuştu.

Polat, her grubun başkanının gelen kişilerin kimliklerinin fotokopisini aldığını vurguladı.

Saldırıyı gerçekleştiren kişinin kültür merkezine daha sonradan geldiğini tahmin ettiğini anlatan Polat, şöyle konuştu:

“Kültür merkezi girişinde hiçbir kontrol yapılmadı. Buraya yaşlımız, gencimiz, kızımız, talebemiz geldi ama bize bir kişi bile hoşgeldin demedi. Kapının önünde yerli halktan biri olsaydı yani bir görevlendirme olsaydı, çantalarımız aransaydı en azından o şahıs bu kadar rahat hareket edemeyebilirdi. Şimdi bize ‘hiç bilgi verilmedi’ diyorlar. Yani devlet biliyor, Avrupa biliyor ama maalesef bunlar bizim geldiğimizi bilmiyorlar. Çünkü bizi zaten saymıyorlardı, yani bizi sevmiyorlardı.”

Polat, İzmir grubundaki 4 arkadaşının yaşamını yitirdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak : Akit

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.