TANAP'a ortaklık için firmalarla görüşülecek

TANAP'a ortaklık için firmalarla görüşülecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TANAP'a ortaklık için başvuran firmalarla görüşeceklerini açıkladı.

STEAM Geopolitical Energy Arena" konferansında yaptığı konuşma sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldız, TANAP gibi büyük projelerin gerçekleşeceğine olan inanç arttıkça taleplerin de arttığını belirtti.

Yıldız, "Somut manada görüşeceğimiz bir- iki firma olacak. Bu firmaların da halka açık olmaları ve dünya piyasalarında yer almaları sebebiyle ancak bu açıklamaları kendileri yaptığında değer kazanacaktır" dedi.

 

46 MİLYAR METREKÜPÜ AB'DEN

Türk Akımı projesiyle ilgili olarak ise Yıldız, dört boru hattından gelecek olan toplam 63 milyar metreküplük doğalgazın 15 milyar 750 milyon metreküpünün Türkiye'nin iç ihtiyacı ile ilgili olduğunu söyledi. Yıldız, geri kalan 46-47 milyar metreküplük kısmı için talebin AB ülkelerinden geleceğini vurguladı.

TAHKİM'İN SONUCU BEKLENİYOR

Tahkim sürecindeki İran doğalgazıyla ilgili anlaşmazlığın hatırlatılması üzerine Bakan Yıldız, mahkemenin müzakere ve duruşmaları bitirdiğini ve karar aşamasında olduğunu belirterek bu ay veya gelecek ay içerisinde kararın çıkabileceğini kaydetti.

 

TANAP PROJESİ HAKKINDA BİLGİLER

TANAP; Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin kısaltılmış ismidir. Bu projenin amacı Azerbeycan'nın Hazar Denizi’ndeki 'Şah Deniz 2 Gaz Sahası' ile diğer bölgelerde üretilen doğal gazın önce Türkiye'ye ardından da Avrupa'ya taşınmasıdır. TANAP, Güney Kafkasya Boru Hattı (SCP) ve Trans-Adriyatik Boru Hattı (TAP) ile birleşerek Güney Doğal Gaz Koridorunu oluşturur.

20 İLDEN GEÇECEK

TANAP, Türkiye Gürcistan sınırında Ardahan ili Posof ilçesi Türkgözü köyünden başlayarak Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne olmak üzere 20 ilden geçecek ve Yunanistan sınırında Edirne’nin İpsala ilçesinde son bulacak.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.