Taşlıdere Vadisi`ne Büyük Eser

Taşlıdere Vadisi`ne Büyük Eser

Rize`nin Dörtyol köyünde hayırseverler tarafından bağışlanan araziler üzerinde yapımı planlanan Fatih Sultan Mehmet Han Camii ve Sosyal Tesislerinde arazinin şartlı bağış kapsamında yüzde 90`ının tapu devir işlemleri tamamlandı.

Fatih Sultan Mehmet Han Camii ve Sosyal Tesislerini Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan Vekili Dursun Ali Toptan, yaptığı açıklamada Taşlıdere Vadisi üzerinde yapımı planlanan Cami ve sosyal tesislerin arazi devir işlemlerinin sürdüğünü belirterek arazinin yüzde 90’ının tapu devir işlemlerinin tamamlandığını söyledi. Geri kalan yüzde 10’luk arazinin tapu devir işlemleri için görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Toptan, bu çalışmanı da tamamlanmasıyla Rize’ye kazandırılacak büyük eserin inşaatına başlanılacağını söyledi.

 

BÜYÜK ESERİN YANINA İMAMHATİP LİSESİ YAKIŞIR

 Bu yıl Rize İmam Hatip Lisesi’nde fiziki şartlar ve yer darlığı nedeniyle yaşanan kayıt sıkıntısından dolayı yüzlerce İmam Hatip Lisesi öğrencisi mağdur oldu. İşte bu noktada devreye giren ve hayırseverlerden oluşan Fatih Sultan Mehmet Han Camii ve Sosyal Tesislerini yaptırma ve yaşatma derneği kamuoyuna bir çağrıda bulundu. Dernek Başkan vekili ve basın sözcüsü Ali Toptan, Rize’de son yıllarda okulların fiziki şartlarının iyileştirildiğini ancak imam hatip liselerinde bu sıkıntısının sürdüğünü söyledi. Bu nedenle bu yıl çok sayıda öğrencinin kayıt yaptıramadığını, kayıt yaptıranların da sonradan telefonla aranarak kayıtlarının geçersiz kılındığı haberi verildiğini ifade eden Toptan, bu soruna çözüm için Rize’ye kazandırılan bu büyük eserin yanında yer alan Fen Lisesi gibi bir de İmam Hatip Lisesi yapılabileceğini söyledi. Bu konuda çevredeki hayırseverlerin de okul yapımına destek olacağı izlenimi verdiğini hatırlatan Toptan, bu çağrıya başta kamuoyu olmak üzere yetkililerin ilgi göstermesini beklediklerini ifade etti. 

 

KARAL VE BAKIRCI’YA ÇAĞRI

 

Toptan, Fatih Sultan Mehmet Han Camii ve Sosyal Tesislerini yaptırma ve yaşatma derneği onursal kurul üyesi olan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ile Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile diğer siyasetçi ve bürokratlara da çağrıda bulunarak bu büyük eserin yanına yapımını istedikleri imam hatip lisesi için destek istediklerini açıkladı. Toptan, “Diğer proje ve serlerde olduğu gibi Karal ve Bakırcı’dan bu eserde de birinci derecede destek bekliyoruz. Kendilerinin bu desteği vereceğinden hiç şüphemiz yok. Devlet vatandaş işbirliği adı altında biz dernek yönetimi olarak elimizi taşımızın altına koymaktan bugüne kadar kaçınmadık bugünden sonrada kaçınmayacağız.”

 

Fatih Sultan Mehmet Han Camii ve Sosyal Tesislerini Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan Vekili Dursun Ali Toptan, Genel Sekreteri Fahri Sadıkoğlu, Danışma Kurulu üyesi Hasan Basri Toptan alına tapu senetlerini basına gösterdi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.