Temizlik harekatı!

Temizlik harekatı!

Diyarbakır ve Mardin'de terör örgütü PKK'nın açtığı hendekler kaldırıldı, tonlarca patlayıcı imha edildi. Operasyonlarda toplam 36 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Güneydoğu'da sokak ve mahallelerde hendek kazıp 'kurtarılmış bölgeler' ilan etmeyi amaçlayan terör örgütüne yönelik operasyonlar devam ediyor. Diyarbakır'ın Silvan ve Mardin'in Nusaybin ilçelerinde başlatılan "temizlik harekâtında", sokaklardaki hendeklerin büyük bölümü kapatılırken, bombalar imha edildi. 36 PKK'lı da etkisiz hale getirildi. Silvan'da, evlerinin önünde şehit edilen Astsubay Tolga Topçuoğlu ve Uzman Çavuş Sinan Uçan'ın adının verildiği operasyonda, Tekel, Feridun, Konak, ve Mescit mahallesinde bulunan yaklaşık 110 hendek ve barikat büyük oranda kaldırıldı. Hendeklerdeki patlayıcılar da imha edildi. 200 özel harekât polisi, 5 komando timi, 20 zırhlı araç ve helikopterler ile tankların katıldığı harekâtta, 22 PKK'lı etkisiz hale getirildi. 2 sivilin hayatını kaybettiği Silvan'daki operasyonda, 10 kişinin de yaralandığı bildirildi.

1.5 TON PATLAYICI İMHA EDİLDİ

Nusaybin'de de sokaklarda açılan yaklaşık 200 hendekten 60'ı, içlerine yerleştirilen 1.5 ton uzaktan kumandalı patlayıcı imha edilerek kapatıldı. Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, ilçede devam eden sokağa çıkma yasağının üçüncü gününde, etkisiz hale getirilen terörist sayısının 14'e ulaştığı bildirildi. Bu arada Diyarbakır-Silvan Karayolu'nda dün sabah kamyonetle çarpışan panzerde bulunan polislerden Adem Keleş şehit olurken, 7 polis ile 4 vatandaş da yaralandı. Öte yandan Şırnak'ın İdil ilçesinde seyir halindeki bir kamyonete uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda bir kişi öldü, biri çocuk 2 kişi yaralandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.