TSK'dan Dicle saldırısıyla ilgili açıklama

TSK'dan Dicle saldırısıyla ilgili açıklama

Diyarbakır'da dün gece 2 ayrı bombalı saldırı yapıldı. Saldırıdan birinde askerlerin aileleri hedef alındı.

 Diyarbakır'ın Dicle İlçesi Jandarma Tabur Komutanlığı'na PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Patlamanın ardından Dicle-Hani karayolunda yardıma giden güvenlik güçlerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında da el yapımı patlayıcı infilak ettirildi.

ASKER SALDIRIYI ÖNCEDEN FARK EDİP ARACI PATLATTI

Saldırıda şehit olan Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuş Hacı Osman Ayyıldız, karakolun da bulunduğu lojmanlara giden araca ateş açtı, açılan ateşle birlikte bomba yüklü kamyon lojmanlara ulaşamadan patladı. Saldırıda Uzman Çavuş Ayyıldık şehit düştü, 20'si asker olmak üzere 23 kişi de yaralandı.



GENELKURMAY AÇIKLAMA YAPTI

Genelkurmay'dan yapılan açıklama şöyle: "01 Mayıs 2016 Pazar günü saat 21.40 sularında, kışla içinde lojmanların da bulunduğu Diyarbakır-Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı nizamiyesi önünde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucunda, bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 20 kahraman silah arkadaşımız ve onların üç yakını yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımız ile yakınlarına acil şifalar temenni ediyoruz"

HANİ'DE 3 POLİS 1 HAKİM YARALANDI

Saldırıdan sonra, Hani ilçesinden yola çıkan takviye ekiplere teröristlerin yolda pusu kurduğu öğrenildi. Dicle-Hani karayolunda saldırıya uğrayan polis aracında Hani İlçe Emniyet Amiri ve 2 polisin yanı sıra bir de kadın hakimin yaralandığı belirlendi.

TSK'dan Dicle saldırısıyla ilgili açıklamaDİCLE'DEKİ SALDIRIDA 3 YARALININ DURUMU AĞIR

Akşam saatlerindeki saldırının ardından, yaralılar önce Dicle Devlet Hastanesi'ne, ardından helikopter ve ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğu belirtildi. Patlamanın şiddetiyle askeri alana yakın bazı evler ve iş yerlerinde hasar oluştu. İlçe genelinde elektrikler kesildi, bölgeye çok sayıda polis ve ambulans göndedildiği kaydedildi.

2 TON BOMBA KULLANDILAR

Bomba yüklü araçla yapılan saldırının ardından bina, branda ile kapatılıp, üzerine Türk bayrağı asıldı. Tabur Komutanlığı’nın çevresine de beton bloklar yerleştirildi. Saldırı yapılan bölgede incelemeler sürüyor. Patlama, Tabur Komutanlığı binasına yaklaşık 3 kilometre mesafedeki ilçe merkezini de etkiledi. Patlamanın şiddetiyle merkezdeki çok sayıda ev, işyeri ve araç zarar gördü. Dicle ilçesinde teröristler tarafından düzenlenen saldırının yaklaşık 2 tonluk bomba ile yapıldığı tahmin ediliyor.




ASKERİ LOJMANLAR ZARAR GÖRDÜ

Teröristlerin Jandarma Tabur Komutanlığı’na yönelik saldırısında yaralananlar arasında bir üst düzey akseri yetkilinin yanı sıra lojmanda kalan askeri personelin yakınlarının da bulunduğu öğrenildi. 2 top EYP kullanıldığı tahmin edilen saldırıda infilak eden aracın komutanlıktaki lojmanların bulunduğu yere yakın bölgede patlatıldığı anlaşıldı. Bölgede hava destekli başlatılan operasyon sürdürülüyor.

TSK'dan Dicle saldırısıyla ilgili açıklama

ŞEHİT ASKERİN İSMİ BELLİ OLDU
PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla yapılan saldırıda şehit olan 35 yaşındaki Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuş Hacı Osman Ayyıldız’ın, memleketi Konya’daki baba evine ateş düştü. Acı haber sabah saatlerinde askeri yetkililer tarafından merkez Selçuklu İlçesi Akşemsettin Mahallesi’nde oturan ailesine verildi. 5 kardeş olan şehit Ayyıldız’ın, babası İsmail Ayyıldız’ın Mersin’e elma toplamaya gittiği öğrenilirken, anne Halime Ayyıldız’ın da oğullarıyla birlikte evde olduğu öğrenildi.

TSK'dan Dicle saldırısıyla ilgili açıklama

Şehit Ayyıldız’ın eşi ev kadını Nurcin Ayyıldız ile 7 yaşındaki kızı Ercin Ayyıldız’ın da Diyarbakır’da olduğu belirtildi. Şehit Ayyıldız’ın cenazesinin bugün Konya’da toprağa verilmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.