Türk Çayı’nın Markalaştırılması Çalıştayı

Türk Çayı’nın Markalaştırılması Çalıştayı

Ankara Rize dernekler federasyonu ile Rize Ticaret Borsası’nın ortaklaşa düzenlediği yeşil altın Türk çayının markalaştırılması ve uluslararası tanıtımı 2023 vizyonu çalıştayı ticaret borsası konferans salonunda gerçekleştirildi.

TOGAY MURATOĞLU ÇAY TV HABER

Açılış konuşmasını yapan dernekler federasyonu başkanı Süleyman Basa çalıştay da ki amaçları’nın Türk çayının markalaşması için gerekenlerin yapılması ve 2023 yılında borsanın hedeflediği 50 bin ton çay ihracına destek olmak olduğunu söyledi.

Ardınsan söz alan borsa başkanı Mehmet Erdoğan buradaki maçları’nın kaliteli çay üretmek için yapılması gerekenleri ortaya çıkartmak olduğunu ifade ederek amacımız dünya pazarlarında tamamen doğal Türk çayını tanıtmak ve pazarda söz sahibi olmaktır dedi.

Kaçak çayın sağlık açısından ciddi zararlar ihtiva ettiğine dikkat çeken Çaykur genel müdürü İmdat Sütlüoğlu esas amacın kaçak çay ile mücadele etmek olduğunu söyledi.

Belediye başkanı Halil Bakırcı ise konuşmasında 1 kilogram çaydan eskisi gibi daha fazla gelir elde edilebileceğini ifade ederek sektör için görüşlerini paylaştı.

Vali Hacımüftüoğlu ise müstahsilin eskisi gibi çay ürününe saygı göstermesi gerektiğini bunun yeniden ortaya çıkartılması için çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Oturumun son bölümünde kürsüye gelen gümrük ve ticaret bakanı Hhayati Yazıcı ise Türkiye’nin hektar başına elde dilen çay ürünü bazında dünya birincisi olduğunu belirterek hektar başına elde edilen çay ürünü bazında 2 bin 318 kilogram ile dünya birincisi olduğumuzu söyledi.

Yazıcı özellikle kaçak çay ile ciddi mücadeleler yaptıklarını dünyada Türk çayını marka yapmak için bu tür çalıştayların önemli olduğunu söyledi.

Daha sonra çalıştaya destek veren kurum ve kuruluşlara bakan Hayati Yazıcı tarafından plaket verildi.Oturumun ikinci bölümünde ise Türk çayı neden marka olamıyor adlı sunumlar gerçekleştirildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.