Türk Enerji-Sen, Çaykur'a taleplerde bulundu

Türk Enerji-Sen, Çaykur'a taleplerde bulundu

Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Celal Karapınar ve beraberindekiler, Çaykur'u ziyaret edip personelin sıkıntılarını gündeme taşıdılar.

Türk Enerji-Sen Genel Merkez yöneticileri Çaykur Genel Müdürlüğünü ziyaret etti.
Kamu-Sen konfederasyonuna bağlı olarak faaliyet gösteren Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Celal Karapınar, Genel Sekreter Mehmet Özer, Genel Mali Sekreter Kemal Bol ve Genel Teşkilatlandırma Sekreteri İbrahim Örs’den oluşan sendika heyeti, işyeri çalışanlarını ziyaret ederek sorunlarını yerinde tespit ettikten sonra, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile bir görüşmede bulundular.

Heyet, personelin sorunlarını Genel Müdür Sütlüoğlu’na aktararak çözüme kavuşması ile ilgili taleplerini dile getirdiler. Ziyaret esnasında Rize Şube başkanı Temel Yaşar, Trabzon Şube başkanı Mehmet Erdil ile Rize şubesi yönetim kurulu üyeleri Tahsin Çolak ve Kahraman Uzunali de hazır bulundular.

2011/ T-20 sayılı YPK Kararı ve 666 sayılı KHK ile Ek ödeme oranları düşük belirlenen II sayılı cetvelde görev yapan sözleşmeli personelin mağdur edildiğine dikkat çeken Genel Başkan Celal Karapınar, sözleşmeli personelin bu mağduriyetinin giderilmesi konusunda genel müdürden destek talep ettiğini, YPK Kararıyla KİT Yönetim Kuruluna verilen yeniden skala belirleme yetkisinin düşük memurlara daha fazla iyileştirme yapılarak kullanılmasının bu mağduriyeti bir miktar gidereceğini ifade etti.

7/6/2011 tarih ve 2011/1852 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Çaykur Genel Müdürlüğünde işçi statüsünde görev yapan bir kısım Yüksekokul mezunu personelin Sözleşmeli Personel statüsüne alınması esnasında, gerek bu personelin tamamının Sözleşmeli Personel olarak atanmaması ve gerekse bir kısım teknik elamanın idari kadrolara atanarak mağdur edilmeleri hususunu Genel Müdüre aktaran Karapınar, “Sayın Genel Müdürümüzün çalışanlarımızın mevzuattan kaynaklanan bu sorunlarını kısa bir sürede çözeceğinden umutluyuz.” dedi

Genel Başkan Karapınar yaptığı açıklamada, “Ayrıca Şube başkanımız Temel Yaşar, Çaykur’da çalışan iki sayılı cetvele tabi sözleşmeli personellerin diğer KİT’lere oranla %10 ile % 30’lara varan az ücret aldıklarını, hazırlamış olduğu bir raporla beş yıl önce bizlere sunmuştu. Bizler de Genel Merkez olarak bu konuda Maliyeyi, hazineyi, YPK’yı bilgilendirmiştik. 2008 yılında bizlerin talebi ile Çaykur’da yapılan %5’lik skala ayarlaması da yeterli olmamış olduğundan, yeniden ücret ayarlaması taleplerinde bugüne kadar ısrarcı olduk.” ifadelerini kullandı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.