Türkiye’deki belediye otobüslerine tek kart

Türkiye’deki belediye otobüslerine tek kart

Yurt genelindeki bütün belediye otobüslerinde tek kart geçerli olacak. Çipli karttan belediyenin ücret tarifesine göre kesinti yapılacak.

Belediye otobüslerinde tek kart dönemi geliyor.

Zaman gazetesinin haberine göre; Vergi Konseyi tarafından yürütülen çalışma ile Türkiye genelinde belediyelerin kontrolünde olan taşıma hizmetleri tek kart üzerinden gerçekleştirilecek.
Reklam

Böylece İstanbul'da oturan bir kişi Ankara'da, Diyarbakır'da veya Şanlıurfa'da belediye otobüsüne bindiğinde ödemeyi elindeki çipli kart ile yapabilecek. Ödenen rakam, belediyelerin otobüs ücret tarifesine göre şekillenecek.

Örneğin; Ankara'da karttan 1.85 lira düşerken, aynı rakam Diyarbakır'da 1.2 lira olacak. Sistem sayesinde belediyelerin ulaşım gelirleri elektronik ortamda takip edilecek.

Vergi Konseyi, özel sektör ile görüşmelerini sürdürürken, önümüzdeki günlerde konunun vergisel boyutunu görüşmek amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığı ile de bir araya gelinecek.

Maliye Bakanlığı'nın 2011 Yılı Faaliyet Raporu'nda da değinilen çalışmanın yıl sonuna kadar tamamlanması öngörülüyor

Edinilen bilgilere göre, söz konusu kartlarda kişinin öğrenci, özürlü, basın kartı sahibi veya emekli olduğuna yönelik bilgiler de yüklenecek. Sistem bu bilgiler doğrultusunda ücret tarifesinden düşecek.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.