Türkiye'nin 2. kadın valisi işbaşı yaptı!

Türkiye'nin 2. kadın valisi işbaşı yaptı!

"Makam ve gönül kapım tüm vatandaşlarıma açık"

Valiler Kararnamesi ile geçtiğimiz günlerde Yalova Valiliği görevine getirilen ve Türkiye'nin ikinci kadın valisi unvanını alan Esengül Civelek, bayram arifesinde işbaşı yaptı. Valilik önünde resmi törenle karşılanan Civelek, şehir protokolüyle tanışıp, işbaşı yaptı.

Esengül Civelek Yalova Valiliği önünde polis mangası tarafından törenle karşılandı. Yalova'nın resmi kurum ve kuruluşlarının yetkilileri de törende hazır bulundu. Törene katılanlarla tek tek tokalaşıp tanışan Civelek, ardından makamına geçerek basın mensuplarına göreviyle ilgili duygu ve düşüncelerini açıkladı. Yalova'ya hizmet etmek için geldiğini söyleyen Vali Esengül Civelek, "Yalova'ya hizmet edecek olmaktan son derece gurur duyuyorum, onur ve mutluluk duyuyorum. "İlimizin kalkınması ve gelişmesi için çok değerli Yalovalılar ile kamu kurum kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum örgütleri ile iş birliği, el birliği, gönül birliği içinde olacağız. "Karşılıklı görüş alış verişi yaparak güzel hizmetler vereceğimize inanıyorum. "Amacımız vatandaşın mutluluğu, huzuru refahı ve yaşam kalitesinin artırılması, kamu hizmetlerinin etkin, verimli, kaliteli süratli bir şekilde sunulması" dedi.

Kamu yönetiminin sağlıklı bir şekilde işletilmesi, devlet ve vatandaş arasında anlamlı bir ilişki oluşturulmasının en önemli görevi olduğuna vurgu yapan Vali Civelek, şunları söyledi:

"Bu görevimizi yerine getirirken adalet, eşitlik, tarafsızlık, insan hakları, hukukun üstünlüğü, dürüstlük, sorumluluk gibi ilkeler esas alınacaktır. Başlatılan tüm proje ve çalışmalar, yatırımlar kaldığı yerden aynı şekilde devam edecektir. Benden önce Yalova'ya hizmet vermiş tüm valilerimize teşekkür ediyorum. Bundan böyle makam ve gönül kapılarımız tüm vatandaşlarımıza açık olacaktır. Yarın Ramazan Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'dır. Halkımızın bayramını kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanı uğruna şehit olanlarımızı da rahmet ve minnetle anıyorum, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."

ESENGÜL CİVELEK KİMDİR?
Esengül Civelek, 1991-1995 yılları arasında Muğla Valiliği yapan Lale Aytaman'dan 20 yıl sonra Türkiye'nin ikinci kadın valisi olarak Yalova'ya atandı. Daha önce üst düzey pek çok görevde bulunan, Türkiye'nin ilk kadın Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı unvanını da taşıyan Civelek, Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle Yalova Valisi oldu. Civelek, böylece Cumhuriyet tarihinin ikinci kadın valisi unvanını aldı.

1958 yılında Aydın'ın Nazilli ilçesinde doğan Esengül Civelek, 1980'de Maliye Bakanlığı, Hazine Genel Müdürlüğü ve Milletlerarası İşbirliği Teşkilatı Kamu İktisadi Teşebbüsleri Dairesi Meslek Memurluğunda göreve başladı. Daha sonra sırasıyla Türkiye Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Uluslararası Haber Ajansı A.Ş., Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. ve Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nde üst düzey görevlerde bulunan Esengül Civelek, 1997 yılında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun bağlı olduğu Devlet Bakanlığı'ndan altın madalya, Yardımseverler Derneği Genel Başkanlığı'ndan altın berat ile ödüllendirildi. 2 çocuk annesi ve iyi derecede İngilizce bilen Civelek'in eşi İsmet Gürbüz Civelek de 2003 yılında Hatay Valisi iken yaşamını yitirmişti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.