'Türkiyenin kredi notu arttırılmalı'

'Türkiyenin kredi notu arttırılmalı'

Büyüme rakamlarını değerlendiren MÜSİAD Rize Şube Başkanı Cem Temizel, “Türkiye, derecelendirme kuruluşlarına kredi notunun arttırılması gerektiğini yeniden ispatlamıştır” dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şube Başkanı Cem Temizel, Türkiye ekonomisinin 2. çeyrek büyüme rakamlarını yazılı bir açıklama ile değerlendirdi.
Temizel’in açıklaması şu şekilde:
Türkiye’de GSYH 2011 yılının ikinci çeyreğinde de, beklenenin üzerinde bir performans göstererek, geçen yılın aynı dönemine göre %8,8 büyümüştür. Böylece yılın ilk yarısında büyüme oranı %10,3 olarak gerçekleşmiştir.
Bu büyüme oranı ile Türkiye, yılın ilk yarısında dünyada en hızlı büyüyen ekonomi olmayı başarmıştır. Bu şekilde Türkiye, özellikle komşu ve çevre ülkelerde cereyan eden siyasi ve ekonomik olumsuzlara ve en büyük ihracat pazarı olan AB’de krizin etkilerinin hala çözülememiş olmasına rağmen, dünyada en stabil ekonomilerden biri olmaya devam etmeyi başarmıştır. Büyümenin, özellikle özel sektör kanalıyla gerçekleşmiş olması ve bunun içinde de makine ve teçhizat yatırımlarının önemli bir çekici güç olması bu rakamları daha da anlamlı kılmaktadır. Sektörler bazında büyümeye en büyük katkının imalat sektöründen gelmesi ise sanayi üretimindeki artış ile işsizlik oranlarındaki düşüşü teyit etmektedir. 

Bu şekilde Türkiye, derecelendirme kuruluşlarına da, ülkenin dinamiklerinin yatırımlar açısından ne denli güvenilir olduğunu göstermiş ve kredi notunun artırılması gerektiğini tekrar ispatlamıştır.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.