Ülkücü oyuncudan MHP'ye tepki!

Ülkücü oyuncudan MHP'ye tepki!

Bahçeli'nin memleketinde MHP'ye sert çıktı

iyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez, MHP'yi çözüm sürecinde ülkücü hareketi sokağa dökmeye çalışmakla suçladı.

“Gül Sevdası” adlı tiyatro oyununu sergilemek için geldiği Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Ahmet Yenilmez, çözümü insanların bayram sabahını bekler gibi beklediğini vurguladı. Yenilmez, “Sebep aramaktan bile vazgeçmişim. İnsanlar sanki tıraşını olmuş, sanki yeni elbiselerini giymiş bayram sabahını bekliyor, herkes bayram namazını bekliyor” dedi.

"MHP ÇÖZÜM SÜRECİNDE ÜLKÜCÜ HAREKETİ SOKAĞA DÖKMEYE ÇALIŞIYOR"

Çözüm sürecinde MHP yöneticilerine “Susun yahu” diye seslenen Yenilmez, şunları söyledi: “Ülkücülük bir mensubiyettir, ülkücülük bir duygu hareketidir, ülkücülük bir sevda hareketidir. Ülkücülük ideolojik bir hareketin olması ötesinde, duygularıyla ve sevdasıyla hareket eden bir harekettir. Ülkücüler memleketin, insanların ihtiyaç hissettiğinde orada olma hareketidir ve olmuştur da... Ülkücü hareketi anlayabilmeniz için ülkücü hareketin mensuplarından Muşlu Abdulsamet Karakuş'un Mamak'taki anasıyla karşılaştığı anı iyi bilmeniz lazım. Ve ben günlerdir, haftalardır, aylardır Milliyetçi Hareket Partisi'ni yönetenlere bunu diyorum; 'susun yahu susun.' Bir kere boşuna suçlanıyorsunuz. Hiç hak etmediğiniz suçlamalarla karşılaşıyorsunuz, kendinizi yanlış ifade ediyorsunuz. Ülkücü hareketi sekmantının dışına alıyorsunuz. Ülkücü hareketi kavganın en cafcaflı döneminde sokaktan çekerken, barışın ve kardeşliğin söylendiği, konuşulduğu, -bırakın ki içten konuşulmuyor, bırakın ki hesaplı konuşuluyor- ama barış konuşulduğu bir ortamda siz ülkücü hareketi sokağa dökmek gibi, yani gayrimantıki açıklamaların içerisinde bulunuyorsunuz. Kan ve gözyaşıyla yazılmış, insanların çoluğunun çocuğunun rızkından hala yürümekte olan bir hareketi milletle karşı karşıya getiriyorsunuz. Buna hakkınız yok, bunu yapamazsınız. Kimse de kusura bakmasın, ülkücü hareketi temsil noktalarında olan partilerin bir takım kademelerinde görev almadık diye biz konuşmayacak değiliz. Her ülkücü, ülkücü hareket hakkında konuşma hakkına sahiptir. Her ülkücünün gücü nispetinde, emeği nispetinde oturulan makam ve mevkilerde hakkı vardır.”

"OKTAY VURAL, AĞZIMDAN BİR ŞEY ÇIKIYORSA BUNU DİNLEMEK ZORUNDADIR"

Bugün Milliyetçi Hareket Partisi'ni yönetenlerin 1983 yılından 1993 yılına kadar parti içerisinde olmadığını söyleyen Yenilmez, “Onların hepsi beni yakinen tanır. Oktay Vural Bey beni iyi tanır, çok iyi tanır, çok çok iyi tanır. Ahmet Yenilmez’i İzmir’de verdiği mücadelenin içerisinde tanıdı Oktay Vural. Ve benim ağzımdan bir şey çıkıyorsa bunu dinlemek zorundadır. Devlet Bey çok iyi tanır. Menemen'in Türkönü beldesinde yerel yönetimlerin ara seçimlerinde çalışmalardan tanır. Anadolu'da 12 Eylül hareketinden sonra rahmetli Halil Esendağ ve Selçuk Turaç'ın idamını konu alan 'Kırılan Güller' isimli oyundan iyi tanır. O oyun ki Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez ihtilalleri eleştiren bir oyundur” diye konuştu.

Ülkücü hareketin Kürtleri en çok seven ideolojik hareket olduğunu ifade eden Yenilmez, “Ben iddia ediyorum, ülkücü hareket bu ülkede Kürtleri en çok seven ideolojik harekettir. Yani ideolojik diye algılandığı anlamda diyorum. Ülkücüler bu ülkede en çok seven mensubiyetlerden biridir” dedi

Bu açıklamaların ardından Serhat Koleji konferans salonunda, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Kadirlili izleyicilere, “Gül Sevdası” isimli oyun sergilendi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.