veliler müdürün değişmesine tepki gösterdi

veliler müdürün değişmesine tepki gösterdi

Rize'de Çaykur İlköğretim Okulu’nda müdür ve 2 yardımcısının görev yerinin değiştirilmesine tepki gösteren veliler, okul önünde alkışlı protesto gösterisi düzenledi.

Rize Çaykur İlköğretim Okulu Aile Birliği yöneticileri ile 50 dolayında veli okul müdürleri Eyüp Solmaz, müdür yardımcılar Şafak Ekşi ile Bekir Bulut’un görev yerlerinin değiştirilmesine tepki gösterdi. Okul önünde toplanan veliler yöneticilerin görevlerine iade edilmesini isteyerek bir süre alkış tuttu. Burada konuşan Okul Aile Birliği başkanı Memiş Sancaktutan, okul yöneticileri ile el ele vererek okulun fiziki şartlarının iyileştirildiğini ve başarılı öğrencileri yetiştirildiğini söyledi. SBS sınavında Türkiye birincisi çıkaran okulun başarı grafiğine bakıldığında 1’inci sırada bulunduğuna dikkat çeken Sancaktutan, şöyle konuştu:

“Bu başarılar okul yöneticilerinin gayretleri sonucu olmuştur. Şimdi okul idarecilerinin aynı anda tayin edilmeleri ve yerlerine gelecek yöneticilerin okulu, öğretmenleri, öğrencileri ve velileri tanıyana kadar geçecek süreçte okulumuzda zafiyet oluşabileceği, bu durumun eğitim ve öğretim başarısı ile kalitesini olumsuz etkileyeceğini düşünmekteyiz. Bu konuda endişelerimizi Vali’mize de ilettik. Bu nedenle okulumuzda bir kaos ortamı oluşmaması için okul idarecilerinin görevlerine devam etmelerini istiyoruz.”

Grup, daha sonra okul idarecilerinin görevlerinde kalmaları için imza kampanyası başlattı.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.