Yalçın Akdoğan: Öcalan Bunları Yakalası Sopayla Kovalar

Yalçın Akdoğan: Öcalan Bunları Yakalası Sopayla Kovalar

Yalçın Akdoğan, HDP için "Öcalan bunları yakalasa sopayla kovalar. Bunlar eksen kayması yaşadı. Diyarbakır'dan Nişantaşı'na, Cihangir'e sapma bunları değiştirdi." dedi.

 Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk oldu. Akdoğan, soruları yanıtladı. Gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Ben hep söyledim, AK Parti varsa çözüm süreci vardır. HDP'nin oy alması sürece olumsuz etki yaptı. Bu kişiler için hesap sorulması lazım. Bunlar sürekli Öcalan'ın adını kullanarak yalan söylüyor, toplumu kullanıyor. Öcalan bunları yakalasa sopayla kovalar diye düşünüyorum. Bunlar eksen kayması yaşadı. Diyarbakır'dan Nişantaşı'na, Cihangir'e sapma bunları değiştirdi." dedi.

İşte Akdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

"HDP İHANET ETTİ, SÜRECİ HAVAYA UÇURMUŞ OLDU"

"HDP "HDP çözüm sürecine ihanet etmiştir. HDP süreci havaya uçurmuş oldu. Öcalan'ın zaman zaman söylediği bir şey var "Kim Kürt meselesini bitirmek istese bir mekanizma harekete geçmiştir." Şu an bunu Cumhurbaşkanımızı için yapıyorlar. HDP bütün stratejisini Eroğan karşıtlığı üzerine kurdu. HDP süreci istismarın ötesinde, sürece ihanet etmiştir. HDP ve PKK Öcalan'ın silah bırakma çağrısına ayak dirediler. Erdoğan'ı başkan seçtirmeyeceğiz aslında bir tahrikti. Öcalan'ın Nevruz mesajı götürüldü ve okundu. Bu bizim anlaştığımız bir şey değildi. Onlar orada bverilen bütün mesajları sanki devletin kabulüymüş gibi topluma beyan ettiler. Nevruz konuşmasında da beklenen olmayınca ondan sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Dolmabahçe ile ilgili bir açıklama yaptı. Takvimi doğru okumamız lazım.

DOLMABAHÇE MUTABAKATI

Dolmabahçe'de okunan ortak bir mutabakat değildi. Buna mutabakat değil belki irade beyanı denir. Ortak bir metin okunmadı. Öcalan'nın silah bırakma çağrısı önemli bir çağrıydı. Dolmabahçe özel olarak kurgulanmış bir yer de değildi. Beni ziyarete geldiklerinde bu açıklama yapılmış oldu. Ama Dolmabahçe olunca bu başka bir format gibi gösterildi. O gün Cumhurbaşkanımızla benim hiçbir görüşmem olmadı. O gün "her ayrıntıyı Cumhurbaşkanı Erdoğan, her şeyi biliyordu" bu söylem külliyen yalandır. Burada ne Cumhurbaşkanımız ne Başbakanımızla temas kuruldu. Bunların her verdiği ayrıntı ve söylediği yalan, uydurma. Çok fazla yalan söylüyorlar. İmralı bir talk show alanı da değil. Oturma meselesi ile de yakışıksız söylemler oldu. Önder Apo diyorlar, farklı farklı şeyler söylüyorlar. Bu ifadeleri bizim olduğumuz yerlerde kullanamazlar.

PKK'NIN SİLAH BIRAKMASI

PKK'nın yapması gereken 1- Eylemsizlik, 2- Türkiye'yi terk etme Bunların hangisi yapıldı? PKK'nın yapması gereken eylemsizlik lafta kaldı. Bunun yanında her türlü baskı ve şiddeti kullandılar. Örgüt hiçbir sözünde durmadı. Nasıl geldilerse öyle giderler. "Yasa ile yurt dışına çıkacağız" PKK'nın meşrulaşma çabasıdır. Bu talep çok anlamsız.Gezi olayları örgütün kimyasını bozdu. Eylemsizlik, silah bırakma, hiçbirini yapmadılar. Bir de utanmadan faturayı devlete kesmeye çalışıyorlar.

"ÖCALAN BUNLARI YAKALASA SOPAYLA KOVALAR"

HDP barajı geçmek için çözüm sürecini feda etti. Neden milleti kandırıyorsunuz. AK Parti varsa çözüm süreci vardır. HDP'nin oy alması sürece olumsuz etki yaptı. Bu kişiler için hesap sorulması lazım. Bunlar sürekli Öcalan'ın adını kullanarak yalan söylüyor, toplumu kullanıyor. Öcalan bunları yakalasa sopayla kovalar diye düşünüyorum. Bunlar eksen kayması yaşadı. Diyarbakır'dan Nişantaşı'na, Cihangir'e sapma bunları değiştirdi."


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.