Yaralı Karaca`ya yardım eli

Yaralı Karaca`ya yardım eli

Çamlıhemşin İlçesi`nde çekimleri süren `Lazvivor` adlı yarışma programının yarışmacıları, kamp bölgesine yakın bir alanda buldukları yaralı Karaca`ya Alabalık çiftliği sahibi Mustafa Memoğlu ile birlikte yardım eli uzattı

Mavi Karadeniz Televizyonu`nda yayınlanan `Karadeniz yarışıyor Lazvivor` yarışmasının İstanbul’da başlayan çekimleri, Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi’ne bağlı Ayder Yaylası’nda sürüyor. Yaylanın ormanlık bir alanında kamp kuran ve doğa şartları ile mücadele eden yarışmacılar, kamp bölgesine yakın bir yerde yaralı halde bir Karaca fark etti. Yakındaki bir alabalık çiftliği sahibi Mustafa Memoğlu’ndan yardım isteyen Lavzivor, ekibi yaralı hayvanı alarak çiftliğe götürdü. Düşme sonucu ayağından yaralı olduğu fark edilen Karaca, için alabalık çiftliği sahibi telefonla Doğa Koruma ve Milli Parklar ekibine haber verdi. Bölgeye ulaşan görevliler, kafese koyarak veterinere götürdüğü Karaca`yı, tedavisinin ardından yeniden doğaya salıverildi.

Mucitin yeri adlı alabalık çiftliğinin sahibi Mustafa Memoğlu, bölgede oldukça yaygın olan Karacaların zaman zaman insanların yaşadığı bölgeye yaklaştığını belirterek karacanın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.